adamfcb 21.10.2013 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Gdybym drugi raz się budował nigdy bym już nie wziął projektu indywidualnego, oczywiście pewnie są też indywidualne i porządnie zrobione mój niestety taki nie jest, dopiero podczas budowy wychodziły jakieś dziwne rzeczy, szkoda że odbierając go nie bardzo wiedziałem na co zwracać uwagę, zero wyliczeń materiałów. Np w ściance kolankowej nie ma w projekcie słupów żelbetowych i takie tam:) dzięki temu w nie które szczegóły musiałem mocno wnikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.10.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) mało okien duża cena Wyślij wymiary otworów do Fenster Międzyrzec Podl, zapłaciłam niecałe 15 tys zł z obmiarem, transportem, montażem -producent-Vidok, białe, trzyszybowe, profil Veka Alphaline 90 mm z klinem docieplającym. Wiesz, ile u mnie okien wszystkie duże... Wracając z budowy zajechałem do lokalnego sprzedawcy OKNOPLAST że by poznać ich ofertę, i wygląda tak: PLATINIUM EVOLUTION, kolor jednostronny antracyt, 6 komór Uw=1 oszklenie 4TF/12/4/12/4TF U=0,7 okucie: RUP Dodatki: Listwa przyszybowa PLATINIUM z szarą uszczelką CENA 13500 plus ciepły montaż 1700zł Dostałem też wycene na WINERGETIC PREMIUM 4 szyby!! Uw=0,72 Cena 16300 plus ciepły montaż 1700 Ciekawi mnie jak się patrzy przeż 4 szyby:) Plusem OKNOPLASTU jest to że ekipa montażystów jest ta sama od 8 lat i podobno są nieźli, Edytowane 23 Października 2013 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 23.10.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Dlatego jestem raczej zdecydowany na vetrexa, tylko zastanawiam sie ktore, v70 czy v82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 24.10.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Witam. Podpatruję i kibicuję. Sam przed zimą muszę załatwić temat okien, zastanawiam się, jak się do tego zabrać... Rozesłać oferty i czekać na odpowiedzi, czy też odwiedzić salony i zostawić wymiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 24.10.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Ja do jednego wysłałem zapytanie, a do oknoplastu zajechałem wiec obie metody dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.11.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Gdybym drugi raz się budował nigdy bym już nie wziął projektu indywidualnego, oczywiście pewnie są też indywidualne i porządnie zrobione mój niestety taki nie jest, dopiero podczas budowy wychodziły jakieś dziwne rzeczy, szkoda że odbierając go nie bardzo wiedziałem na co zwracać uwagę, zero wyliczeń materiałów. Np w ściance kolankowej nie ma w projekcie słupów żelbetowych i takie tam:) dzięki temu w nie które szczegóły musiałem mocno wnikać Pocieszę Cię. W gotowym projekcie też czeka masa niespodzianek U mnie betonu na strop zabrakło dwa razy Ale 13 słupów konstrukcyjnych robi swoje (brawo dla projektanta!! ) Czy dobrze widzę czy masz zostawione miejsce na ocieplenie nadproży? Czy to złudzenie? Jakie dalsze plany na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 04.11.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Dlatego jestem raczej zdecydowany na vetrexa, tylko zastanawiam sie ktore, v70 czy v82 Obojętnie Ale zwróć uwagę czy mają profile bazowe przy oknach tarasowych i oczywiście listwy pod parapetowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 09.11.2013 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Czy dobrze widzę czy masz zostawione miejsce na ocieplenie nadproży? Czy to złudzenie? Jakie dalsze plany na ten rok? Złudzenie:) dawno nic nie pisałem bo miałem problemy z kompem a z telefonu ograniczałem się tylko do czytania:) tyle się działo w ostatnim czasie W środę wchodzą dachowcy, więźba będzie już na wtorek, czekam też aż pojawi się promocja zimowa na okna i wtedy wpłacę kasiorkę, i powoli zaczne też zapraszać elektryków na casting, cały czas zastanawiam się też nad tynkami, gips czy cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 09.11.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Witam. Podpatruje z uwagi na relatywnie małą ilość zdjęć z realizacji domów Galerii Domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 09.11.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Przy okazji zwrócę Ci uwagę na brak okna dachowego nad schodami. U mnie również go nie było ale po zamontowaniu poprawiło się i to nieporównywalnie oświetlenie ciemnych schodów i górnego korytarza. Naprawdę polecam pod rozwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 09.11.2013 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Nie planuje okien dachowych, tym bardziej nad klatka schodowa bylo by polnocne, doswietle ja ledami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 10.11.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Wczoraj z ciekawości pliczyłem wysokość ściany szczytowej i niestety chyba ekipa za wysoko wymurowała szczyt i nie będzie miejsca żeby wcisnąć styro miedzy krokwie a mur:( i coś czuje że trzeba będzie ciąć silke:( ale może dziś udam się na budowe i na żywo policzę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.11.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Cięcie silikatu... Na pewno wygodniej to robic bloczek, po bloczku przed wymurowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 10.11.2013 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 to wiem, ale szczyty już stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.11.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Dawno nic nie pisałem ale kompletnie nie miałem czasu, a wiec dach się robi, dziś już był przykryty papą, w poniedziałek przyjeżdża dachówka (alegra 9 antracyt) jakoś za bardzo nie miałem problemu z wyborem, kierowałem się głównie ceną sama dachówka kosztowała mnie 4911zł (2,82netto/szt) a dodatki czyli dachówki szczytowe, gąsiory, płotki sniegowe - ok 5200, niby miałem to z mega rabatami:) rynny stalowe Galeco. Po wstępnych wyliczeniach SSO wychodzi coś około 125tys, niebawem też będę kupywał okno jak tylko pojawi się promocja zimowa w firmie Vetrex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.11.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Wczoraj z ciekawości pliczyłem wysokość ściany szczytowej i niestety chyba ekipa za wysoko wymurowała szczyt i nie będzie miejsca żeby wcisnąć styro miedzy krokwie a mur:( i coś czuje że trzeba będzie ciąć silke:( ale może dziś udam się na budowe i na żywo policzę, Tu na szczęście wszystko wyszło dobrze, krokwie nie są nad scianą szczytową wiec zmieściło się do deskowania 12cm styro grafitowego:) i troche mi ulżyło że nie trzeba było ciąć silki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xefcia 21.11.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Czytam z wypiekami na twarzy ) Nie mogę doczekać się własnego Cypryska. Trzymam kciuki za owocną, dalszą budowę Czy mógłbyś, jak znajdziesz chwilkę, opisać co jeszcze miałeś źle wykonane w projekcie indywidualnym? I czy kotłownia będzie na ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.11.2013 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Dziś pożegnałem ekipę dekarzy pod przewodnictwem pana Mariusza Jeżewskiego Dach-Mar, i mogę ich z czystym sumieniem polecić, przyjechali 2 tyg temu w środę a dziś już skończyli, kilka fotek A to dodatkowe wzmocnienie jętek które zaproponował mi dekarz u którego kupywałem dach:) Edytowane 28 Listopada 2013 przez adamfcb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.11.2013 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 i jeszcze fotki z rozkładania dachówki Jutro murarze naciągną siatkę i klej na cokół płyty, dokończą działówki na parterze, jak również obróbki okien za które nic nie dopłacę, ponieważ wraz z tatą rozszalowałem za nich strop gdyż nie miałem (drugi raz) kontaktu z szefem i nie wiedziałem czy ekipa się zjawi w poniedziałek a deski potrzebne były dekarzom do deskowania, i tak weekend 2tyg temu chory spędziłem na budowie:( ale za to mam obróbki:). oczywiście nie obyło się bez błędów murarzy (w sumie głównie z winy szefa) który podczas całej budowy był u mnie tylko RAZ:) i właśnie tego jednego dnia rozrysowywał schody, po uzgodnieniu ze mną że obniżamy stopnie z 18.5cm na 17.5cm dodaliśmy jeden stopień na poddaszu, murarze nie zwrócili uwagi i powiększyli otwór na schody przez co brakuje podłogi przy wejściu do łazienki, i będą musieli doląć to także jutro:) i to chyba tyle, w tą sobotę może rozłoże opaske wokół płyty( tylko tyle bo żona ma urodzinki i będzie imprezka:) a tymczasowe odprowadzenie rynien raczej w przyszłą sobote. Zacząłem też umawiać się z potencjalnymi wykonawcami dalczych etapów, wszystkie te prace oczywiście na wiosnę, w tym roku muszę jeszcze okna wybrać i zapłacić bo promocja zimowa do końca grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.11.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 W sobotę postaram się zrobić zdjęcia pomieszczeń jak już będą wszystkie ścianki działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts