adamfcb 09.12.2013 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Dawno mnie nie było ale komp mi padł, najgorsze że dysk twardy ale licze że dane odzyskam:) w poprzedni weekend zrobiłem opaskę i prowizoryczne odprowadzenie wody z rynien. W piątek, odwiedziłem salon sprzedaży okien jednego z forumowiczów, i wybrałem już wstępnie okna, bedzie to VETREX VA90, montaż........zwykły:), a za to będzie podkład pod parapetowy. w tym tygodniu pomiar otworów i ostateczna oferta. i w następny weekend wstawiam okna, tymczasowe jednofoliowe na profilu deskowym:), bo w ostatnią sobotę wiało wystarczająco mocno żeby mnie do tego zniechęcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 09.12.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 adamfc napisz na priv u kogo zamawiasz okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 17.12.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Dziś na budowie odbył sie pomiar otworów okiennych, i przy okazji drzwiowych, i niestety okazało się że otwór pod drzwi wejściowe zamiast 235 ma 214cm:bash::bash: jutro zadzwonie do murarzy i zpytam jak to się stało, mają jeszcze u mnie kilka pierdół do skończenia i wtedy bedzie trzeba jakoś to powiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 17.12.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Dziś na budowie odbył sie pomiar otworów okiennych, i przy okazji drzwiowych, i niestety okazało się że otwór pod drzwi wejściowe zamiast 235 ma 214cm:bash::bash: jutro zadzwonie do murarzy i zpytam jak to się stało, mają jeszcze u mnie kilka pierdół do skończenia i wtedy bedzie trzeba jakoś to powiększyć. u mnie murowała chyba ta sama ekipa i też jedne drzwi mam za niskie... na szczęście nie w ścianie nośnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 19.12.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Caly czas zastanawiam sie nad oknami, va90 czy v82, ktos pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 27.12.2013 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) No i okna wybrane, zaliczka wpłacona, po opini sprzedawcy zdecydowałem się na v82:) mam nadzieję że to dobry wybór o jakość montażu raczej się nie martwię myślę żeby elektryka zaprosić jeszcze przed montażem okien. Wmiędzy czasie rozglądam się też za jakimś kociołkiem i kimś kto mi go podłączy, wybieram między immergasem a junkersem, przeglądy w immergasie(na razie sprawdziłem jeden namiar) 250zł, myślę że troche sporo, po nowym roku dowiem się u innych serwisanów jak i sprawdzę jak jest z junkersem. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez adamfcb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 30.12.2013 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Dzis zakupilem plytki na podloge do salonu kuchni i korytarza, wybor byl ciezki bo i ceny nie male, czasu tez nie za wiele bo chcielismy jeszcze w tym roku zeby vat odliczyc, zdecydowalismy sie na plytki 60x60 firmy Refin model stile bianko, superowe sa, cena 185m2, duzo ale planowalismy to wczesniej ze podloga na dole moze byc drozsza, zaraz jade kupic styro i welne z odbiorem pozniejszym, wiec odpada skladowanie. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez adamfcb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 06.01.2014 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Jakiś czas temu bawiłem się programem ikei do planowania kuchni:) i wyszło mi coś takiego, jest to wstępny projekt i nie wszystkie szczegóły są dopracowane ale chodziło mi o ogólny zarys, kolorystyka mniej więej się zgadza, oto moja kuchnia widok 3d jest jakby z salonu, troszkę ta lodówka będzie mi zasłaniać okno, ale nie mam co z nią zrobić a lodówka w sumie by się w kuchni przydała:) może jakieś opinie? porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 12.01.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Po wrzuceniu zdjęć mojej kuchni na wątek kuchenny, zostałem uświadomiony że płyta gazowa nie może być w tak bliskim sąsiedztwie okna:( i po kilku sugestiach musi być tak A tak chciałem mieć piekarnik w słupku:( no ale trudno. W tym tygodniu murarze mają wpaść na dokończenie kilku drobnostek:) w tym muszą powiększyć otwór na drzwi wejściowe, teraz ma 214cm wysokości a jescze styro, wylewka i płytki. Szef ekipy nie robi nawet najmniejszych problemów żeby przyjechać, a muszę się przyznać że jestem z nim już całkowicie rozliczony.Zastanawiam się też czy nie wziąć ich do ocieplania, bo wsumie do ich pracy nie mam zastrzeżeń. Podpisałem już umowe na tynki CW, firma z forum więc mam nadzieję że się nie zawiodę. Termin druga połowa kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 13.01.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Witam u Ciebie,przywędrowałam z wątku kuchennego,może moje sugestie coś pomogły:D Szafki ze ściany okiennej zlikwiduj z jednej i drugiej strony okna,bo będą przytłaczać:yes:Blatu powinno ci starczyć:yes:Ja jeszcze pokusiłabym się o wysoką zabudowę na tej ścianie koninkowej takich szaf nigdy za wiele,chyba że masz spiżarkę to wtedy zbyteczny koszt.Wyczystka w takiej zabudowie chyba nie powinna przeszkadzać,można to jakoś fajnie rozdzielic:yes:Pozdrawiam i zapraszam do mnie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 13.01.2014 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Pomysl fajny, ale sciana kominkowa to narazie tylko komin 37cm wiec musialbym dostawic sciany, a spizarki niemam, moze pod schodami cos zagospodaruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 14.01.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witaj adamfcb. Przeglądając twój dziennik odkryłam, że tak jak ja najpierw musiałeś zburzyć, żeby zacząć budować i tak samo zamawiałeś indywidualny projekt. Wydawałoby się,że taki projekt powinien być lepiej dopracowany, a jednak mój też zawierał tyle niespodzianek, że szef mojej ekipy budowlanej ciągle na coś zwracał uwagę i po przyzwoleniu kierownika zmieniał. Kierownik sam też dorzucił prę słupków z cegły na górze. Myślę, że takie braki ma każdy projekt. Najważniejszy będzie efekt końcowy.Jeśli chodzi o piece to ja zdecydowanie opowiadam się za Junkersem. W moim rodzinnym domu jest junkers i nie ma problemu z serwisem. Przeglądałam kiedyś w internecie opinie o różnych piecach i właśnie wszyscy wypowiadali się, że jedną z zalet tej firmy jest porządny i niedrogi (jak na taki sprzęt) serwis.Pozdrawiam życzę sił i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qjot1 27.01.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witaj! Właśnie zaczynam przygotowania do budowy domu i także myślę o projekcie Dom przy Cyprysowej 2 (nie bis), własnie w wersji energooszczędnej. W związku z tym na pewno będę tu zaglądał i kibicuję Oczywiście będą zmiany w pierwotnym projekcie i zobaczymy czy nie skończy się na indywidualnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 27.01.2014 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Witam witam:), moja wersja to tak naprawdę jest daleka od 2bis:) bo kuchnie mam otwartą jak w wersji 2, aczkolwiek nie mam okien tarasowych na dole, łazienka na dole jest z wersji 27:) i zmniejszyłem pokój na dole czego nie ma żadna z wersji przy cyprysowej:) dlatego ja miałem projekt indywidualny. Jakie założenia są twojego domku? Płyta? Czym ogrzewany? itp. I gdzie się budujesz? Edytowane 27 Stycznia 2014 przez adamfcb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 28.01.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witam,Bardzo zaciekawił mnie Twój dziennik budowy, ponieważ budujemy podobne domy (przyjazna 8 ). Czy zastanawialiście sie już nadl planem górnej łazienki? Czy będziecie tam wciskać prysznic? My się cały czas zastanawiamy jak pogodzić wanne i prysznic w tej łazience i kombinujemy. Co chwilę "przenosimy" prysznic z jednej na druga strone lazienki i nie mozemy sie zdecydować.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.01.2014 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, oczywiście będzie na górze prysznic i wanna, prysznic będzie na ścianie od klatki schodowej, a wanna w rogu pod skosem i na ścianie z oknem:) chyba w miarę czytelnie to opisałem? umywalka na ścianie sąsiadującej z sypialnią. Tak na szybko mniej wiecej tak: Obejrzałem twój projekt, twoja łazienka jest mniejsza od mojej, i ja akurat nie mam komina w niej (wentylacja mech), Edytowane 28 Stycznia 2014 przez adamfcb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 28.01.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nasz wstępny plan jest bardzo podobny do Waszego. Tylko u nas w miejscu prysznica schodzą sie dwie połacie dachu nad domem i nad garażem i boimy się, żeby się to dało sensownie zabudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.01.2014 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 A ten komin tam jest? gdyby go nie było to wtedy nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 28.01.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nie, komina u nas nie ma. Natomiast w tym szkicu, który wstawiłes wyżej wydaje mi się, że prysznic wyjdzie bardzo mały. Projekt z salonu łazienkowego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.01.2014 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 U mnie ta ściana z prysznicem ma 283cm do ścianki kolankowej, i jak orientacyjnie planowałem to spokojnie 120cm prysznic wejdzie, u ciebie ta ściana ma chyba 240cm? i zależy jak wysoką masz ściankę kolankową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts