Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przy Cyprysowej 2bis wersja energooszczędna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 163
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Dostałem info od sprzedawcy że jest potwierdzenie od producenta że okna będą dla mnie 11 lutego, więc czekamy na cieplejsze dni i lecimy z montażem:). http://tvnmeteo.tvn24.pl/pogoda/warszawa,46800/dlugoterminowa,1/ 17 lutego ładnie się zapowiada.

Niestety opóźniają się moje projekty WM i podłogówki, asolt ma chyba dużo pracy:)

Złożyłem także w pt projekt przyłącza gazowego do pozwolenia na budowe, pewnie już jest bo Pani z urzędu mówiła coś o kilku dniach, projekty wod-kan też są już gotowe, więc niech ta wiosna już przychodzi!!!!!!!:)

Edytowane przez adamfcb

• 3 weeks później...

Dziś zadzwonił do mnie elektryk z pytaniem jak wygląda u mnie sytuacja, bo on jest gotów zaczynać. A ja bez okien i drzwi :( Ryzykuję i wchodzą w poniedziałek:) Rodzina dookoła, psy u nich są (reagują na każde przekroczenie granic działki:) ) może nikt mi kabelków nie zawinie:) murarze przyjadą w przyszłą sobotę, dokończą obróbkę okien i kilka pierdół, potem okna i drzwi tymczasowe i będzie SSZ:)

Fajnie że zaczęło się już coś dziać, bo ta bezczynność na budowie już mnie męczyła.

Dzis byl elektryk i zaznaczalismy punkty, wyszlo ich w sumie 100, 57 parter i 43 poddasze, nie wiem czy to malo czy duzo ale wydaje mi sie ze dobrze to rozplanowalismy, duzo doradzal elektryk. Maja sie ogarnac w tydzien, zobaczymy jak to wyjdzie, zdjecia bede wrzucal bo akurat mam caly tydz w pracy na popoludnie wiec bede na budowie.

Zapytam tak z ciekawości, na jakiej wysokości macie włączniki świateł? walczyłem z żoną o to bo ja chciałem na wysokości spuszczonych rąk (ok 90cm) ale przegrałem:(, choć nie do końca bo będzie na 120cm, teraz w domu mamy 145cm. byłem w jednym domu z włącznikami na 90cm i bardzo mi się to podobało, niestety mojej żonie nie.

Okna jeszcze czekaja na stabilwme temp dodatnie i murarzy ktorzy beda w sobote, wiec mysle ze w nast tyg pojawia sie okna.

W trakcie planowania elektryki zrodzil sie pomysl na kuchnie, bedzie tak jak ktos mi doradzil na watku projektowym, czyli piekarnik w slupku i lodowka na plecach kominka, musz tylko dobudowac kawalek ścianki, a dostep do wyczystki bede mial w szafce pod piekarnikiem, myśle ze jakos siegne tam:-) zaraz jade na budowe to cykne fotki.

Ja spizarke zlikwidowalem. Dzis odebralem projekt instalacji gazowej wraz z pozytywna decyzja i zerknalem na dlugosc instalacji na dzialce, a tam 38m!! A dom od drogi stoi 6m, ale niestety kotlownia jest z drugiej strony i tak uzbieralo sie 38m. Jutro poznam cene za prace ziemne, takze za wod-kan.