Drimeth 28.01.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Niestety nie robiłam jeszcze pomiarów powykonawczych, ale podejrzewam, że nie różnią sie one od wymiarów podanych w projekcie. W Twoim projekcie zastanowiła mnie odległość kibelka od ścianki kolankowej. Tak blisko to chyba nie będzie wygodnie korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 28.01.2014 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Kibelek narysowałem tam tylko poglądowo, będzie odsunięty na tyle żeby wygodnie z niego korzystać, tym bardziej, że obok niego w rogu będą wychodzić przewody WM, więc planuję to razem jakoś zgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 28.01.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 U nas w tym miejscu planujemy rury od GWC do WM. Coś czuje, że kluczowe pomieszczenia w naszych domach będą miały podobne układy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 05.02.2014 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Dostałem info od sprzedawcy że jest potwierdzenie od producenta że okna będą dla mnie 11 lutego, więc czekamy na cieplejsze dni i lecimy z montażem:). http://tvnmeteo.tvn24.pl/pogoda/warszawa,46800/dlugoterminowa,1/ 17 lutego ładnie się zapowiada. Niestety opóźniają się moje projekty WM i podłogówki, asolt ma chyba dużo pracy:) Złożyłem także w pt projekt przyłącza gazowego do pozwolenia na budowe, pewnie już jest bo Pani z urzędu mówiła coś o kilku dniach, projekty wod-kan też są już gotowe, więc niech ta wiosna już przychodzi!!!!!!! Edytowane 5 Lutego 2014 przez adamfcb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 21.02.2014 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Dziś zadzwonił do mnie elektryk z pytaniem jak wygląda u mnie sytuacja, bo on jest gotów zaczynać. A ja bez okien i drzwi Ryzykuję i wchodzą w poniedziałek:) Rodzina dookoła, psy u nich są (reagują na każde przekroczenie granic działki:) ) może nikt mi kabelków nie zawinie:) murarze przyjadą w przyszłą sobotę, dokończą obróbkę okien i kilka pierdół, potem okna i drzwi tymczasowe i będzie SSZ:) Fajnie że zaczęło się już coś dziać, bo ta bezczynność na budowie już mnie męczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Jest fajna pogoda, to zagruntuj sobie szpalety okienne i 5-10 cm muru wokół otworów okiennych z zewnątrz. Taśmy będą się lepiej kleiły Edytowane 21 Lutego 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 21.02.2014 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Dzięki za radę tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 22.02.2014 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Dzis byl elektryk i zaznaczalismy punkty, wyszlo ich w sumie 100, 57 parter i 43 poddasze, nie wiem czy to malo czy duzo ale wydaje mi sie ze dobrze to rozplanowalismy, duzo doradzal elektryk. Maja sie ogarnac w tydzien, zobaczymy jak to wyjdzie, zdjecia bede wrzucal bo akurat mam caly tydz w pracy na popoludnie wiec bede na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 22.02.2014 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Zapytam tak z ciekawości, na jakiej wysokości macie włączniki świateł? walczyłem z żoną o to bo ja chciałem na wysokości spuszczonych rąk (ok 90cm) ale przegrałem:(, choć nie do końca bo będzie na 120cm, teraz w domu mamy 145cm. byłem w jednym domu z włącznikami na 90cm i bardzo mi się to podobało, niestety mojej żonie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.02.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 ma wysokosci klatki piersiowej ...warto dac razem gniazdka elektryczne - mniej kabla i wygodniej zaluje ze tak nie zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 24.02.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Adamfcb, u nas przełączniki w mieszkaniu są na 120cm, i w domu też tak planujemy. Jest wygodnie. Do 90cm to musiałabym kucać, a kręgosłup już nie ten...Czy masz już okna?My też na etapie elektryki. Sieciową małż kładzie sam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 24.02.2014 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Okna jeszcze czekaja na stabilwme temp dodatnie i murarzy ktorzy beda w sobote, wiec mysle ze w nast tyg pojawia sie okna.W trakcie planowania elektryki zrodzil sie pomysl na kuchnie, bedzie tak jak ktos mi doradzil na watku projektowym, czyli piekarnik w slupku i lodowka na plecach kominka, musz tylko dobudowac kawalek ścianki, a dostep do wyczystki bede mial w szafce pod piekarnikiem, myśle ze jakos siegne tam:-) zaraz jade na budowe to cykne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 24.02.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 My też planujemy wykorzystać tą wnękę na wysoką zabudowę. Spiżarke zostawiamy, reszta to blaty robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 24.02.2014 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Ja spizarke zlikwidowalem. Dzis odebralem projekt instalacji gazowej wraz z pozytywna decyzja i zerknalem na dlugosc instalacji na dzialce, a tam 38m!! A dom od drogi stoi 6m, ale niestety kotlownia jest z drugiej strony i tak uzbieralo sie 38m. Jutro poznam cene za prace ziemne, takze za wod-kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 24.02.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Adam, przepraszam za pomyłkę. Dopiero doczytałam. Twój dom ma inny projekt kuchni niż mój. U mnie nie ma przejścia pomiędzy wiatrołapem a kuchnią.Co do instalacji gazowej to faktycznie sporo. Ale grunt, że nie masz przecisku pod drogą tak jak u mnie, to sporo podraża inwestycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 26.02.2014 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Dostalem dzis wycene na wykonanie przylaczy, i tak, gaz do ogrodzenia 2tys, od ogrodzenia do domu 2.6tys 38m, woda 12m- 3.3tys, kanalizacja ok 7m-2.7tys. Projekty kosztowaly mnie 3.8tys, wydaje mi sie ze troche sporo sie cenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 03.03.2014 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Wiosna idzie i tempo wzrasta:) elektryka położona w 4 dni, w czwartek/piątek będą montować się okna, a jak dobrze pójdzie to w poniedziałek tynki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 06.03.2014 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Okienka się montują Najpierw podkłady przyklejone i wypoziomowane. A później okienka:) A na końcu będą te oto "piękne" drzwi, delikatnie zakurzone ale leżały kilka dni na budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 06.03.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Gratulacje! Czekamy na zdjęcia już ze wszystkimi oknami. Dom wtedy zaczyna wyglądać jak..... Dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 06.03.2014 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Moja zona tez tak twierdzi, ja od samej plyty widzialem tam dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts