Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przy Cyprysowej 2bis wersja energooszczędna

Recommended Posts

Napisałem to na białej liście warszawy i okolic, ale wkleję i tu:)

Po dzisiejszym dniu mogę wreszcie i ja kogoś polecić Firma Alterdom z Siedlec, jest to salon sprzedaży okien i drzwi, którego właścicielem jest forumowy finlandia. Kontakt i doradztwo na najwyższym poziomie, maile wyczerpujące i wyjaśniające wszelkie wątpliwości klienta ( a przy oknach i drzwiach jest ich trochę). Gdyby każda ekipa podczas budowy i wykańczania domu była jak pan Paweł i jego monterzy to budowa domu była by czystą przyjemnością bez żadnych nerwów i stresu. Jeszcze raz NAPRAWDĘ POLECAM!!

• Odpowiedzi 163
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kilka fotek okien:)

20140307_124401.jpg20140307_124502.jpg20140307_124534.jpg20140307_125947.jpg

A to miejsce na kominek, wstępnie będzie wkład ZIBI z kratek.pl http://kratki.com/produkt/wklad-kominkowy-zibi-12-kw_zibi zabudowa będzie prosta może z jedną półką.

20140307_124917.jpg

Za kominkiem będzie piekarnik w słupku i lodówka, w tle widok na kuchnia, będzie bardzo jasna ze względu na dwa okna i to mi się baaaardzo podoba, przy oknie (tym po prawej) będzie mały stolik do spożywania posiłków, a centralnie nad nim lampa:)

Instalacja gazu zrobiona:) skrzynka już jest i pierwsze rureczki w kotłowni i kuchni też:)

20140312_082029.jpg20140312_091943.jpg

Problemem będzie przyłącze wody, gdyż w mojej gminie (i tylko w w niej) odcinek przejścia z ziemi do domu musi być wykonany z rurki nierdzewnej:( a ja mam zostawiony przepust z rur kan 110 z kolankiem 90stopni:( i ciekawe jak to rozwiążemy. Okaże się pewnie w przyszłym tyg bo wtedy chyba przyjdą robić przyłącze wod-kan.

Tynki będą się robić od poniedziałku, zabezpieczaliście w jakiś sposób okna, niby ekipa ma to zrobić, ale może warto samemu.

zazdroszczę i gratuluję:p

nie bądź taki, pokaż więcej fotek ins gazowej jak to wszystko przebiega... :rolleyes:

Napisz, o co Ci chodzi z tym kolankiem 90*.

Ja też tak mam, toto inoxowe owinięte czarną gumą

Instalacja gazu zrobiona:) skrzynka już jest i pierwsze rureczki w kotłowni i kuchni też:)

[ATTACH=CONFIG]248048[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248049[/ATTACH]

Problemem będzie przyłącze wody, gdyż w mojej gminie (i tylko w w niej) odcinek przejścia z ziemi do domu musi być wykonany z rurki nierdzewnej:( a ja mam zostawiony przepust z rur kan 110 z kolankiem 90stopni:( i ciekawe jak to rozwiążemy. Okaże się pewnie w przyszłym tyg bo wtedy chyba przyjdą robić przyłącze wod-kan.

Tynki będą się robić od poniedziałku, zabezpieczaliście w jakiś sposób okna, niby ekipa ma to zrobić, ale może warto samemu.

DSC02917.jpg

Niemam wiecej fotek bo nie ma czego, rurka w kotlowni i rurka w kuchni, a na zewnatrz ju zakopane, fakt zapomnialem zrobic zdjecie skrzynki:)

A co do kolanka, ja przepusty robilem podczas wykonywania plyty, i mam to zrobione z rur kanalizacyjnych 110 z kolankiem 90stopni, i jak teraz przeciagnac przez to rurke stalowa?

Oto mój wkład ZIBI jeszcze na samochodzie, chwilę później stanął pod wiatą gdzie będzie czekał na swój montaż (kiedyś tam:) )

20140313_123350[1].jpg

Przed chwilą wykonałem pewną czynność ( mam nadzieję że OSTATNI RAZ W MOIM ŻYCIU:mad: ) myślę że się domyślicie:)

20140314_174252[1].jpg

5 lat (oczywiście tylko zimą) to trwało i wystarczająco to znienawidziłem, w pierwszą zimę nawet mi się podobało, w końcu wcześniej mieszkałem w bloku, gdzie nie trzeba było martwić się o ciepło, a że ogólnie lubię się bawić ogniem więc na początku palenie w piecu było fajne, teraz tego nienawidzę. Teraz budując nowy dom nie wyobrażam sobie takiego kopciucha. Od teraz bawić się ogniem będę tylko przy grillu i to mi nigdy się nie znudzi:)

Od wtorku działają tynkarze, fajnie im to idzie i póki co fajnie to wygląda bo kilka ścian jest już na gotowo:)

tynki.jpgtynki1.jpgtynki2.jpg

31 marca ma pojawić się ekipa asolta żeby wykonać podłogówkę i instalacje wod-kan, potem na 11 kwietnia jestem umówiony z firmą teka na wylewki, a w między czasie firma sain ( robią mi też tynki) ma ocieplić domek, na razie bez koloru. Po 1 kwietnia lecę z żoną wybrać i zamówić kuchnie z ikei z montażem, optymistycznie wprowadzamy się na koniec wakacji:)