adamfcb 06.03.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Napisałem to na białej liście warszawy i okolic, ale wkleję i tu:)Po dzisiejszym dniu mogę wreszcie i ja kogoś polecić Firma Alterdom z Siedlec, jest to salon sprzedaży okien i drzwi, którego właścicielem jest forumowy finlandia. Kontakt i doradztwo na najwyższym poziomie, maile wyczerpujące i wyjaśniające wszelkie wątpliwości klienta ( a przy oknach i drzwiach jest ich trochę). Gdyby każda ekipa podczas budowy i wykańczania domu była jak pan Paweł i jego monterzy to budowa domu była by czystą przyjemnością bez żadnych nerwów i stresu. Jeszcze raz NAPRAWDĘ POLECAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 07.03.2014 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Kilka fotek okien:) A to miejsce na kominek, wstępnie będzie wkład ZIBI z kratek.pl http://kratki.com/produkt/wklad-kominkowy-zibi-12-kw_zibi zabudowa będzie prosta może z jedną półką. Za kominkiem będzie piekarnik w słupku i lodówka, w tle widok na kuchnia, będzie bardzo jasna ze względu na dwa okna i to mi się baaaardzo podoba, przy oknie (tym po prawej) będzie mały stolik do spożywania posiłków, a centralnie nad nim lampa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 12.03.2014 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Instalacja gazu zrobiona:) skrzynka już jest i pierwsze rureczki w kotłowni i kuchni też Problemem będzie przyłącze wody, gdyż w mojej gminie (i tylko w w niej) odcinek przejścia z ziemi do domu musi być wykonany z rurki nierdzewnej:( a ja mam zostawiony przepust z rur kan 110 z kolankiem 90stopni:( i ciekawe jak to rozwiążemy. Okaże się pewnie w przyszłym tyg bo wtedy chyba przyjdą robić przyłącze wod-kan. Tynki będą się robić od poniedziałku, zabezpieczaliście w jakiś sposób okna, niby ekipa ma to zrobić, ale może warto samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 12.03.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Gratuluję okien i rureczek. U mnie tynkarze zabezpieczali okna, ale sprawdziłam po nich Kwestia umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.03.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A podpowiedzcie instalacje gazowa wewnątrz lepiej robić przed czy po rynkach wew?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 12.03.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ja mam przed, a ma to w sumie jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.03.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Nie wiem,dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 12.03.2014 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 i tak tej rurki nie możesz przykryć tynkiem więc wydaję mi się to bez znaczenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 12.03.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 zazdroszczę i gratuluję nie bądź taki, pokaż więcej fotek ins gazowej jak to wszystko przebiega... Napisz, o co Ci chodzi z tym kolankiem 90*. Ja też tak mam, toto inoxowe owinięte czarną gumą Instalacja gazu zrobiona:) skrzynka już jest i pierwsze rureczki w kotłowni i kuchni też [ATTACH=CONFIG]248048[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248049[/ATTACH] Problemem będzie przyłącze wody, gdyż w mojej gminie (i tylko w w niej) odcinek przejścia z ziemi do domu musi być wykonany z rurki nierdzewnej:( a ja mam zostawiony przepust z rur kan 110 z kolankiem 90stopni:( i ciekawe jak to rozwiążemy. Okaże się pewnie w przyszłym tyg bo wtedy chyba przyjdą robić przyłącze wod-kan. Tynki będą się robić od poniedziałku, zabezpieczaliście w jakiś sposób okna, niby ekipa ma to zrobić, ale może warto samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 12.03.2014 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Niemam wiecej fotek bo nie ma czego, rurka w kotlowni i rurka w kuchni, a na zewnatrz ju zakopane, fakt zapomnialem zrobic zdjecie skrzynki:)A co do kolanka, ja przepusty robilem podczas wykonywania plyty, i mam to zrobione z rur kanalizacyjnych 110 z kolankiem 90stopni, i jak teraz przeciagnac przez to rurke stalowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 12.03.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Mogą Ci naświstać, te wymogi są ich własnym wymysłem-w warunkach technicznych nikt ich nie otrzymał...na piśmie nigdzie tego nikomu nie dali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 12.03.2014 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A i zapomnialem sie pochwalic ze jutro bede posiadaczem wkladu kominkowego ZIBI:) w cenie ok 1500zl:) teraz musze sie rozejrzec za kims kto mi go obuduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 13.03.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Gdzie kupiłeś Zibiego w tej cenie? Nam też on się bardzo podoba, ale ceny które znalazłam kształtują się w okolicach 2500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 13.03.2014 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Nie bardzo moge powiedziec, to przez kogos bylo, wlasnie niedawno przyjechal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 13.03.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Szkoda ale ok, rozumiem. Możesz wrzucić zdjęcia Zibiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 13.03.2014 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Mam tylko jedna fotke zapakowanego na palecie, bo na razie go na budowe nie zabieram, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 14.03.2014 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Oto mój wkład ZIBI jeszcze na samochodzie, chwilę później stanął pod wiatą gdzie będzie czekał na swój montaż (kiedyś tam:) ) Przed chwilą wykonałem pewną czynność ( mam nadzieję że OSTATNI RAZ W MOIM ŻYCIU:mad: ) myślę że się domyślicie:) 5 lat (oczywiście tylko zimą) to trwało i wystarczająco to znienawidziłem, w pierwszą zimę nawet mi się podobało, w końcu wcześniej mieszkałem w bloku, gdzie nie trzeba było martwić się o ciepło, a że ogólnie lubię się bawić ogniem więc na początku palenie w piecu było fajne, teraz tego nienawidzę. Teraz budując nowy dom nie wyobrażam sobie takiego kopciucha. Od teraz bawić się ogniem będę tylko przy grillu i to mi nigdy się nie znudzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.03.2014 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Od wtorku działają tynkarze, fajnie im to idzie i póki co fajnie to wygląda bo kilka ścian jest już na gotowo:) 31 marca ma pojawić się ekipa asolta żeby wykonać podłogówkę i instalacje wod-kan, potem na 11 kwietnia jestem umówiony z firmą teka na wylewki, a w między czasie firma sain ( robią mi też tynki) ma ocieplić domek, na razie bez koloru. Po 1 kwietnia lecę z żoną wybrać i zamówić kuchnie z ikei z montażem, optymistycznie wprowadzamy się na koniec wakacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 20.03.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 jaki tynk? u mnie właśnie w tym tygodniu skończyło się tynkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.03.2014 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 CW, a jaki u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts