mcc 17.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) Drodzy forumowicze, szczesliwie jakis czas temu zakonczylem budowe, dla ktorej wykonalem droge (ok 120m) przez dzialke b. mokra. Droga oczywiscie wykorytowana i wysypana gruzem + rzucone na wierzch jakas ziemia aby to zwiazac. Teraz chialbym nadac jej docelowy ksztalt, tak, aby wyrownac nierownosci + pokryc jakas powierzchnia.Mam kilka "zyczen": 1. Chcialbym aby droga byla zbudowana z czegosc co pozwoli oczyscic kola (dojazd do dzialki nie utwardzony) zanim wjade na kostke w okol domu.2. Chcialbym aby z czasem droga porosla trawa, tak aby jak najmniej rzucala sie w oczy. Wstepnie myslalem o jakims podkladzie (zwir?, moze kruszywo) a na to ok 5 cm warstwa kamieni (16-32mm) z odsiewu ze zwirowni. Nie wiem czy to sie sprawdzi. Zakladalem, ze uzyje jakis desek lub okraglakow aby wyznaczyc kontur drogi i aby ustalila sie granica pomiedzy droga a trawnikiem. Zakladam, ze z czasem te drewno zgnije i przejscie bedzie plynne. Podoba mnie sie np. cos takiego: http://www.siedemdrzew.pl/images/img/dsc_0017.jpg Czy ktos z doswiadczeniem w tej materii moglby sie podzielic wiedza? Z gory dziekuje! Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez mcc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts