goblinos 17.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam Ponieważ czas bardzo mnie goni, chciałbym się poradzić w temacie rozmieszczenia urządzeń w łazience. Poniżej wymiary planowanej łazienki: Ścianki dzałowe (te po prawej) nie są jeszcze wykonane, ale będą z regipsów i nie planowałem na nich niczego zabudowywać. Jedynie pralkę (na prawo od drzwi) ale tylko tymczasowo, ponieważ docelowo pralnia będzie w piwnicy (1-2lata). Na ścianie po lewej oraz na górze chciałbym osadzić umywalkę, sedes i jeżeli da radę to bidet. We wnęce u góry po prawej ma być zabudowana kabina prysznicowa z głebokim brodzikiem prysznicowym - wymiar jeszcze też do ustalenia, najchętniej pod głeboki brodzik 80x100 z siedziskiem, ale taki znalazłem tylko u Sanplast'a który ma odpływ fi52mm (a wolałbym większą średnicę), dlatego chyba zdecyduję się na 90x90 bo takich jest więcej. W przyszłym tygodniu muszę zrobić instalacje wodno-kanalizacyjne dlatego musiałbym już znac rozmieszczenia przyborów, a mam straszny mętlik w głowie (bo jeszcze 100 innych tematów do ustalenia) Gdyby komuś się nudziło to proszę o poradę jak rozmieścić ergonomicznie wszyskie urządzenia. pzdr goblinos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.04.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Głęboki brodzik?!Ani to ładne ani to wygodne.Mialam w poprzednim mieszkaniu - porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 18.04.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja mam głęboki brodzik. Czy ładny? Kwestia gustu, mi się nie podoba Jeśli o wygodę chodzi, to się nie wypowiem - wydaje mi się, że ani na plus, ani na minus (tzn. mi czasem ciężko z niego wyjść, ale to kwestia indywidualnie chorobowa że tak powiem). Brodzik 90x90 trochę dziwnie będzie wyglądał we wnęce głębokiej na metr - zrobiłabym tylko szklane drzwi, a reszta w płytkach, odpływ w podłodze. Możesz sobie tam postawić siedzisko, np. z drewna egzotycznego albo z innego materiału, który Ci będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goblinos 18.04.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Głęboki brodzik ze względu na szybką kąpiel dzieci, które lubią się moczyć.W łazience nie ma jeszcze wylewek, mam nadzieję, że brodzik uda się posadowić poniżej "poziomu 0", wtedy może nie będzie to tak tragicznie wyglądać?Zrobiłbym może i brodzik z płytek z liniowym odpływem, ale boję się, że będzie za ślisko dla dzieci.Większy problem mam z rozplanowaniem pozostałych urządzeń (lewa strona i góra. W górnej stronie jest komin więc tam nie poszalejemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.04.2013 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Bardziej obawiałabym się trudności z wychodzeniem z głębokiego brodzika poniżej 0 i tego, że ktos do niego wpadnie, niż śliskości liniowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts