bettka 17.04.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 I czy jesli jest to drewno (parkiet), to brardzo się niszczy? Na dzień dziesiejszy mam 2 dzieci, które pewnie będą często wychodzić do ogrodu właśnie przez taras, raszta domowników i gości pewnie też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 18.04.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Zależy jakie drewno i czym zabezpieczone. Egzotyk polakierowany dobrym lakierem 2-komponentowym wytrzyma więcej niż olejowany dąb czy jesion (choć olejowane posadzki łatwo naprawić). U siebie w tym miejscu mam pas płytek ("opaska" 2x60 cm czyli wchodzą na 1,2 metra w "salon"), sprawdza się znakomicie, żałuję jedynie że nie dałem pod nimi ogrzewania podłogowego bo w ten sposób pozbył bym się kaloryferów z całego salonu. Z doświadczenia, dzieci to małe "miki", największe zniszczenia niesie za sobą jaka kolwiek zakrapiana impreza na tarasie, ścieżka do WC na parterze zawsze pięknie wydeptana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 20.04.2013 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Myślałam o położeniu dębowego parkietu, ale lakierowanego, nie olejowanego, cały czas myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 20.04.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 betka, nie znam się na lakierach - ale myślę,że w wątku o podłogach chłopaki parkieciarze coś pewnie by doradzili. Nie wiem jakie masz nastawienie do podłogi i jej wyglądu - jeśli rysy, zmatowienia od np.piasku wniesionego na obuwiu nie robią na Tobie żadnego wrażenia i lubisz kiedy parkiet ma wygląd starego, używanego - kładź ; jesli jednak boli się każde wgniecenie i rysa - zastanów się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 20.04.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Przemyśl bardzo. Byłam kiedyś na imprezie, gdzie pan domu stał na straży parkietu i każdemu chcącemu siusiu przypominał o zdjęciu obuwia "bo wiesz. podłoga się rysuje" Błogosławiłam wtedy mój pomysł położenia kafli choć wiem, ze dla niekórych w salonie tylko drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 05.06.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dla tego w takim miejscu najlepiej położyć deski olejowane a nie lakierowane na wysoki połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Almee 05.06.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Moim zdaniem deska czy olejowana czy lakierowanna i tak ulegnie zniszczeniu. Nie ma co się łudzić. Sama stoję przed tym samym dylematem i zdecydowałam się na położenie gresu przed wyjściem na taras. Nie będę biegała w stresie za dzieciaczkami czy gośćmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 06.06.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 U mnie przy wyjściu na taras jest parkiet lakierowany merbau, po dwóch latach użytkowania zero zniszczeń Dzieci posiadam trójkę, jedno jeszcze nie biegające ale wyjeżdżające w wózku na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 06.06.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 ja mam zle doświadczenia w pierwszym domu z klepką przy drzwiach tarsowych . Mialam lakier jakis tam wodny polmat Bona i gdzies po 3 latach zaczął sie scierac a reszte wykonczyly psy i dzieciaki. Poza tym klepka pojasniala w tych miejscach w ktorych dochodzilo slonce. (klepka debowa classic W tym domu mam gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 12.06.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 W przypadku olejowanych podłóg można samemu naprawić ewentualne uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts