if22 18.04.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Cześc, jestem na etapie wykonywania instalacji i chciałbym się dopytac jak poprawnie zrobic instalcje domofonowa. Domofon (wideofon) w salonie, na piętrze i na tarasie, żeby dało się otworzyc furtkę, bramę i bramę garażową w zależności od potrzeby. Nie znam sie na tym dlatego pytam. Czy potrzebna mi jest centralka domofonowa czy coś takiego? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 19.04.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Są gotowe zestawy np Kenwei mające możliwość kilku jednostek wewnętrznych oraz sterowania kilkoma zaczepami i bramą garażową...jedyne co mnie martwi to pomysł umieszczenia sterowania na tarasie..raz stopień ochrony zazwyczaj w przypadku jednostek sterujących IP44 to maks a dwa sytuacja taka nie ma nas w domu, złodziej przeskakuje płot i bez najmniejszego problemu przy pomocy domofonu na tarasie otwiera sobie bramę na posesję i garaż...Kiedyś robiłem schemat dla własnych zastosowań an podstawie instrukcji od Kenwei-a-sterowanie 3 furtkami -sterowanie bramą garażową-obsługa zewnętrznych kamer http://img688.imageshack.us/img688/7281/domofon.jpg Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez witu102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts