Grudzien9 18.04.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam serdecznie! Mam takie pytanie czy zbrojenie słupa zawsze musi być połączone ze zbrojeniem fundamentów?Bo mam w projekcie 4 słupu i dwa podciągi a z ławy fundamentowej nie zostało do góry wyprowadzone zbrojenie. Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeembo 19.04.2013 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Zbrojenie słupa nie musi być połączone ze zbrojeniem fundamentu. Zbrojenie słupa musi zaczynać się w fundamencie, tzn powinno na odpowiedniej długości (i w odpowiednim miejscu) zostać zalane betonem w trakcie betonowania fundamentu. Teraz pozostaje Ci zakup kotew chemicznych i wklejenie prętów w fundament. Nie wiem jak obciążony jest ten słup, ale najlepiej, żeby obejrzał projekt konstruktor i wypowiedział się ile, jakich prętów i na jakiej długości powinno zostać wklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grudzien9 19.04.2013 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Dziękuje Ci bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts