Insomnia1990 18.04.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam Koledzy powolutku zaczynam zabawę z schodami. Mam odnośnie tego pytanie, jak najprościej/solidnie wykonać schody które będą mieć policzek (wanga bo tak się to chyba nazywa) tylko od strony ściany ? Montować je na kołkach, kleju i śrubach czy wystarczą śruby i klej Schody na zasadzie tych tylko nie montowane w ścianie a na policzku jak wspomniałem który byłby przykręcany na wylot ściany co jakieś 30-50cm Jaka grubość by była wymagana tego policzka i czy stopnice 40mm byłyby odpowiednie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.04.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Do takich schodów przygotowywuje się ścianę już na etapie budowy domu .......i wymaga dużej wiedzy dot. projektowania i budowy takich schodów. Może jednak zaproś "schodziarza" ....... W dziale "Wmętrza " jest wątek o schodach i raczej utrzymuje się pogląd, że laik - amator takich schodów nie da rady zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Insomnia1990 19.04.2013 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 no właśnie jestem w trakcie. Mogę wykonać 2 ściany nawet z betonu by łatwiej było to wszystko usztywnic i dać profile stalowe. Bo chyba innej opcji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts