candy6699 20.12.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 no dobre dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.12.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Ciekawe czy granitową też tak dadzą radę - sprytne chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 25.12.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 (edytowane) Z tym, że kostka granitowa jest drobniejsza, więc i ułożenie drożej kosztuje. Suma summarum wychodzi drożej od brukowej. Poza tym niektórzy chcą mieć szerszy wybór kolorystyczny i kształtów niż ten oferowany przez producentów kostki granitowej. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez sokratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.12.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Pokaż mi te piękne kolorowe kostki brukowe po np. 5 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 27.12.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 Musisz jeszcze trochę poczekać Dbam o podjazd, regularnie go czyszczę, impregnuję, nawet jak będzie jakaś skaza to nie znaczy, że uznam to za dziwne. 5 lat to nie jest tak mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 28.12.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Nie chciałem już pisać jak to bedzie po 10 czy 25 latach. Każdy widział jak wygląda kolorowa kostka betonowa po takim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur45tt 29.12.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 granitowa będzie znacznie wytrzymalsza, ponieważ będzie mniejsza szansa na jej utlenienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robek69 29.12.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 a ja wole betonowa, mimo ze kotsza zywotnosc, to wiecej kolorow^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 29.12.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 a ja wole betonowa, mimo ze kotsza zywotnosc, to wiecej kolorow^^ Na kolory radą jest klinkier. Duża wytrzymałość, w zasadzie też na wszystko. Do tego dużo kolorów do wyboru, niestety mniej kształtów. Ale też materiał naturalny, wypalony, trwały, na lata. Dla każdego coś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajewiczka 07.01.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Przychylam się ku betonowej, równiejsza powierzchnia. Może i granit wygląda bardziej elegancko, ale też jest droższy, i łatwiej na nim o upadek np. w szpilkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 08.01.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 a ja wole betonowa, mimo ze kotsza zywotnosc, to wiecej kolorow^^ Kolorów wbrew pozorom jest bardzo dużo, szary i szarorudy to oczywiście najtańszy "standard" ale są też czerwone , czarne , żółte , brązowe , zielone , niebieskie , białe granity i wiele innych . Przychylam się ku betonowej, równiejsza powierzchnia. Może i granit wygląda bardziej elegancko, ale też jest droższy, i łatwiej na nim o upadek np. w szpilkach Sorry , co ty piepszysz ? u nas w Strzegomiu są kilometry chodników z kostki , i jakoś nie widać przewracających się kobiet , dzieci i starców ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 08.01.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Granit to przede wszystkim natura, tego nie da się powiedzieć o betonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_P 09.01.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Co kto lubi. Ja mam kostkę betonową Ateny i sobie ją chwalę. Nie wypłowiała, nie kruszy się. Ma system Hydrostop więc utrzymanie jej w czystości tez nie jest problemem. Wystarczy myjka ciśnieniowa i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.01.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 A ile lat kolega ma kostkę i jak często czyści ją myjką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewelopper 16.01.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 ja bym się pokusił o granitową tylko kurcze trzeba uważać potem w zimie bo śliska potrafi być jak nie wiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 16.01.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 ja bym się pokusił o granitową tylko kurcze trzeba uważać potem w zimie bo śliska potrafi być jak nie wiem! To stwierdzenie cały czas się tu pojawia... Ludzie!!! Przecież kostka granitowa jest mniej śliska niż beton!!! Nikt tu nie pisze o montażu "kocich łbów" wziętych z demontażu starej drogi, wyślizganych całymi latami... Mówimy o kostce płomieniowanej, która bynajmniej śliska nie jest. To samo surowo łupana. Podjazdy dla niepełnosprawnych są układane z takich granitowych płyt... Ale jak widać hasło "granit - śliski" szybko nie umrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 26.02.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Wydaje mi się, ale tylko wydaje, że w miastach kocie łby są w przeważającej mierze z bazaltu, a nie z granitu. A koleżanka mikolajewiczka słusznie zwróciła uwagę na problem bezpieczeństwa kostki granitowej, jak się mały dzieciak wywali na granitowej to powstanie rana zupełnie innego kalibru niż na betonowej. Co kto lubi. Ja mam kostkę betonową Ateny i sobie ją chwalę. Nie wypłowiała, nie kruszy się. Ma system Hydrostop więc utrzymanie jej w czystości tez nie jest problemem. Wystarczy myjka ciśnieniowa i po kłopocie. Dla niektórych mycie myjką to czysta przyjemność surgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 26.02.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Rozumiem że beton zamortyzuje upadek a granit zwiększy obrażenia Widzę że kolega jakieś fajne filmy z myjkami ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 26.02.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 ja mam kolorowa kostke 7 lat i niestety plowieje , moim zdaniem granit jest ladniejszy i terz bede go kladl . ostke polozylem bokasy nie mialem ale zawsze myslalem ze to tymczasowo . Granit pieknie sie z zielenia komponuje i po 50 latach wyglada tak samo , kostka niestety nie , no i jest betonowa a nie naturalna . To takie moje zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 26.02.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Czasami jest tak że jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. PS. ale zdanie kol. super-pl popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts