Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deska barlinecka, wątpliwości po montażu

sympatico

Recommended Posts

Witam,

2 dni temu fachowa firma montowała mi w mieszkaniu podłogę z deski barlineckiej. Po mojej wizycie dostrzegłem na środku w 2 miejscach gdzie deski się ze sobą łączą wyraźną różnicę na tle innych łączeń (biała pozioma kreska) po zbadaniu sprawy można wyraźnie dostrzec uniesienie (dotykając tego miejsca) jakby 2 deski były lekko wybite do góry. Deska była klejona do podłoża.

Czy możliwe jest, że deska się ułoży ? czy jest to kwestia złego montażu ?

Co z tym fantem zrobić ? Co radzicie ?

pozdrawiam

Witam,

2 dni temu fachowa firma montowała mi w mieszkaniu podłogę z deski barlineckiej. Po mojej wizycie dostrzegłem na środku w 2 miejscach gdzie deski się ze sobą łączą wyraźną różnicę na tle innych łączeń (biała pozioma kreska) po zbadaniu sprawy można wyraźnie dostrzec uniesienie (dotykając tego miejsca) jakby 2 deski były lekko wybite do góry. Deska była klejona do podłoża.

Czy możliwe jest, że deska się ułoży ? czy jest to kwestia złego montażu ?

Co z tym fantem zrobić ? Co radzicie ?

pozdrawiam

radzę przynajmniej przesłać kilka zdjęć z planu i półplanu, a także makro. Problem musi być wyraźnie widoczny!

• 3 weeks później...

Witam

Zdjecie z bliska pokaze, co jest powodem uniesienia, moze byc kilka uchybień:

- podczas montazu np: zostało uszkodzone pióro-wpust, lub dostało sie cos pod deske w trakcie klejenia (parkieciarz pownien sprawdzac optycznie i fizycznie stan faktyczny deski przed klejeniem).

- mogło powstac rozklejenie warstwy zewnętrznej-użytkowej od warstwy nośnej.