mdzalewscy 23.04.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 http://www.republika.pl/mdzalewscy/Plan.JPG Mam pytanie gdzie umiescić studnie na tym projekcie aby wszystko było zgodne z przepisami (odległosci). Czy szambo jest prawidłowo rozmieszczone. Czy przy takim rozmieszczeniu jak na rysunku moga mi nie dać pozwolenia na budowę ? Hm. nadmienie że już poprzednio mi nie przyjeli, bo lewa strona budynku (bez okien) była w odległości 1,5 od granicy i według nowych przepisów na nic tu zgoda sąsiada trzeba było pisać wniosek do ministerstwa, z czego zrezygnowałem z zwęziłem budynek do przepisowych 3 m., Oj mam już serdecznie dość a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 24.04.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Obawiam się, że nie mam dobrych wiadomości Działka jest za mała na usytuowanie takiego domu z urządzeniami towarzyszącymi (studnia, szambo). Wg warunków technicznych studnia może być ustuowana 5 m od granicy. Co prawda dopuszcza sie zmniejszenie tej odległości po pewnymi warunkami więc to jest jeszcze do przeskoczenia. Szmbo niestety można umieścić w zabudowe jednorodzinnej 5 m od drzwi i okien i 2 m od granicy. To wszystko znajdziesz w warunkach technicznych jakim powinny odpowowiadać budynki i ich usytuowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 24.04.2004 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 akurat szambo mam w odpowiednich odległościach, 2 metry od granic i 5 metry od najbliższego okna, bo do drzwi garażowych raczej nie musi być 5 metry bo przepis mówi "od okien i drzwi zewnętrznych do pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi - 5 m" a garaż to chyba nie jest pomieszczenie do przebywania ludzi ???????? martwię się o studnie, czy oby znowu nie trzeba było pozwolenia z ministrstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 25.04.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 1 metr,2,3,4 metry5... metrów Widzę że albo masz bardzo małą działkę, albo bardzo duży dom.Rozumiem, że ogródek ograniczy się do przepisowych 3,4 metrów na około domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts