airwolf 20.04.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Czy posiadajac scianę 2W i okna osadzone w licu ściany (na które nachodzi 1,5cm styropiany o grubości 15cm)jest konieczność umieszczania w szpaletach wewnętrzych styropiany, czy jest to zabieg zbędny?Mam tutaj na myśli ewentulane powstałe mostki termiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 20.04.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam Okna masz już zamontowane ? czy opisałeś zamiar ? jeśli zamontowane to jak chcesz to uczynić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airwolf 20.04.2013 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Hm.... może nieprecyzyjnie skonstruowałem moje pytanie. Okna są już zamontowane. Chodzi mi o kwestię umieszczenia styropianu po wewnętrzej stronie wnęki (do pianki okna). Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez airwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 20.04.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam Hm.... może nieprecyzyjnie skonstruowałem moje pytanie. Okna są już zamontowane. Chodzi mi o kwestię umieszczenia styropianu po wewnętrzej stronie wnęki (do pianki okna). Wg mnie nie wiele to da, szkoda roboty, trzeba było trochę wcześniej pomyśleć i np wysunąć 2-3 cm okna poza lico muru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 20.04.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Bez sensu - zewnetrzna warstwa styropianu i samo okno jest wystarczającym izolatorem. Styro na ościeżu od wewnatrz pomieszeczenia nic Ci nie da.Przyklej sobie docięte KG to będziesz miał wykończenie na wysokim poziomie estetycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregx123 03.05.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 WitamChciałem podpytać jeszcze co do wątku początkowego:czym wykończyć zew szpalete okna(styro. zachodzi na okno zlicowane z zew. krawędzią(czy tylko klej i siatka czy kleić np. jeszcze 1 cm lub 2 cm pasek styroduru dla wzmocnienia??I co sadzicie o listwach przyokiennych APO z siatką czy warto je zastosować przy ocieplaniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionek 04.05.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Ja tez zastanawiam się nad zastosowaniem listew przyokiennych naklejanych do ościeżnicy . Czy warto je stosować?Czytałem że trochę zabezpieczają okna, robią za dylatacje, okno nie jest tak sztywno osadzone. Podobno zmniejszają powstawaniu mostków termicznych. No i łatwiejsze i dokładniejsze jest wykonanie szpalety. Ale ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 05.05.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 sama prawda Takie listwy to duże ułatwienie szczególnie dla kogoś kto robi to pierwszy raz.Przyklejałem je robiąc najpierw np.4 kropki flamastrem 2cm od krawędzi okna.Listwa miała 1cm także 3cm styropianu zachodzi na okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts