Grzegorz63 23.04.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Właściwie to już sobie zamówiłem takie drzwi. Gerda GSX (z witrażem) w okleinie "złoty dąb". Cały czas mnie jednak dręczy kwestia kolorystyki ościeżnicy, listew mocujących panele i zawiasów. Jeden ze sprzedawców bez chwili namysłu zadecydował- Jasny Brąz (Ral 1011). Poszedłem do drugiego, a ten stwierdził, że jasny brąz pasuje do złotego dębu, jak kwiatek do kożucha. Był chyba bardziej przekonywujący bo zadecydowałem- będzie Czekolada (Ral 8017). I tak sobie siedzę i myślę, czy czekolada, jako bardziej "odcinająca" się od złotego dębu będzie naprawdę lepszym rozwiązaniem niż jasny brąz???Możecie doradzić, co Wy wybraliście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 23.04.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Grzegorz63 - kupując drzwi garażowe też bardzo się zdziwiłem , że rama nie jest od razu w kolorze drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 23.04.2004 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Właśnie o to mi się rozchodzi, żebym już więcej nie musiał się dziwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.04.2004 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Nikt nie ma GERDY GSX oklejonej "złotym dębem"? Proszę o porady, mam jeszcze parę dni czasu, aby ewentualnie zmienić tą kolorystykę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadeusz 29.04.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 W sprawie kolorystyki nie mogę Ci poradzić, bo orłem w tym zakresie nie jestem, ale chcę Cię uczulić na okucia Gerdy. Na początku września założyli mi firmowe drzwi zewnętrzne Gerdy z okuciami kolooru złotego. Nie doczekało to wiosny - zardzewiało obrzydliwie (konkretnie szyldziki). Ponoć te złote mają to do siebie. Sprzedawca w jednym ze sklepów sugerował żeby zamienić na satynowe. Ostrzegam przed podobnymi doświadczeniami i pozdrawiam. Amadeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.04.2004 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Potwierdzam to co napisał amadeusz! Najpierw zamówiłem złote klamki. Drugi sprzedawca pokazał mi jak wyglądają po trzech latach "złote klamki" od strony ulicy- rozpacz. Całe "oblazły"!!! Długo się nie zastanawiałem- zamówiłem "satynowy nikiel". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.04.2004 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Trudno! Będę miał "złoty dąb" w czekoladzie. Nie omieszkam zdać relacji, jeżeli to połączenie kolorów powali mnie na glebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 30.04.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Przychylam się odnośnie klamek i okuć. W sklepie Gerdy w Łodzi, kobitka pokazała mi, jak wyglądają klamki złote po używaniu na ekspozycji - tragedia. Wzięliśmy satynowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts