asiazett 21.04.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 mam pytanie, może ktoś się orientuje czy w pompie nibe f1245 da się ustawić coś takiego jak tryb letni. tzn aby pompa rozłączyła całkowicie grzanie, nie rozłączając przy tym cwu. czy wystarczy dać na termometrze w zakładce klimat pomieszczeń np -10 stopni od temp zadanej i to już wystarczy? ostatnio było dość ciepło w dzień a chłodno w nocy i właśnie w nocy pompa załączała sie dogrzewając pomieszczenia. w dzień szybko pomieszczenia nagrzewają sie od słońca więc zaraz po wstaniu otwieram okna i robie przeciągi, więc to nocne grzanie mi jest nie potrzebne. jak rozłączyc całkowicie grzanie pompy? ustawiłem termometr na -2 stopnie a w domu i tak ciągle 21stopni, czyli tak samo jak termometr był na 0. mam czujnik pokojowy, więc może w ustawieniach włączyc go jako sterujący pracą pompy i ustawić na nim temperaturę np 16 stopni? temperatura w domu nigdy do takiej i ta;k ni espadnie, więc pompa teoretycznie nie powinna się nigdy załączyć? nieststy w ferworze walki z rozpakowywaniem rzeczy z przeprowadzki, gdzieś zapodziała mi sie instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 21.04.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 gdzieś zapodziała mi sie instrukcja. http://www.biawar.com.pl/index.php/download-document/190-instrukcja-obslugi-nibe-f1245.html http://www.biawar.com.pl/index.php/download-document/510-instrukcja-instalatora-f1245.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.04.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 oooooo! dziękuję bardzo, to znacznie prostsze niż szukanie instrukcji po całym domu czasami zapominam, że to już XXI wiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts