Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SALON- problem meble a stół i krzesła

notizia

Recommended Posts

Witajcie,

długo szukałam zanim zdecydowałam się napisać. Właśnie kupiliśmy swoje wymarzone mieszkanko i czekamy aż poprzedni lokatorzy je zwolnią a ja myślę nad meblami... i tu pojawia się dylemat...

Chciałabym kupić jasne meble - jeden z typów to http://www.premium.brw.com.pl/uploads/pics/Kaspian_2_01.jpg zdjęcie jest przykładowe aby było widać kolor i fakturę mebli.

i tu pojawia się problem- JAKI STÓŁ i KRZESŁA????!!!!! praktycznie nic mi się nie podoba a budżet również mamy ograniczony:(

stół musi się rozkładać aby mógł służyć w razie rodzinnych spotkań. Wszystkie szklane stoły odpadają.

zastanawiam się też jakie panele na podłogę??

proszę pomóżcie....

• 3 weeks później...

Pozwolę się włączyć do dyskusji - jeżeli będziesz miała decydować się na stół, pamiętaj o tym, by był wykonany ( przynajmniej blat) z twardego materiału - jeżeli ma być drewniany, to najlepiej sprawdza się dąb lub jesion, bo jest to twardy gatunek drewna. Jeżeli chodzi o dobranie koloru, to teraz jest na rynku tak duży wybór bejc i farb, że zawsze można coś dopasować. Podobnie jest z formą stołu oraz stylem, w jakim ma być wykonany...

stół dębowy ( rozkładany) (5).jpg

to jest ważne-jakość, bo meble nie kosztują 200zł tylko sporo więcej i mają nam służyć wiele lat, o tej firmie też słyszałam dobre opinie, więc chyba warto je kupić

a dobre opinie dotyczyły jakości i modeli mebli, natomiast mnie się podoba faktura skóry, jest bardzo naturalna

Edytowane przez joliska

Jeśli chodzi o krzesła to nei zastanawiałbym się za długo tylko właśnie wybrał coś w stylu propozycji KarolaTom - może tylko w innym kolorze niż biały - np. ecru bądź bężowy, zwróciłbym też uwagę na sam materiał - skóra ekologiczna - bardzo łatwa w czysczeniu bo wystarczy woda i mydło. Na stół nie mam pomysłu.

• 9 months później...

a ja swego czasu cos takiego widziałam na fejsiku i od razu mi się skojarzyło https://www.facebook.com/photo.php?fbid=739051476108130&set=a.191089070904376.49817.169972943015989&type=1&theater

i uważam, że to własnie by pasowało, taki stól i krzesła jak na zdjęciu. Jasne obicia, a ciemne wyraziste drewno - i taki zestaw do wszystkiego pasuje.

No czy stoły szklane czy drewniane -kwestia gustu, upodobań.

Ale zgodzę się z jednym, wiele zależy od zgrania różnych elementów i szczegółów razem.

Fejsikowe zdjęcie z meblami z agaty przypadło mi do gustu za to, że tam jest tak fajnie połączone: niby solidny, konkretny stół, a z drugiej strony delikatne dodatki, jasne obicia krzeseł, taka "czystość" jakby emanuje z tego wnętrza. A to wydaje mi się istotne, jeżeli stół z krzesłami ma stać w salonie i nie chcemy optycznie zagracić pomieszczenia.

Edytowane przez Miki102
litetówki