inwestorbb 22.04.2013 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam Czy ktoś miał do czynienia z Gcel eco70?Jakieś opinie, spostrzeżenia porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.04.2013 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 nie kupuj produktów "niszowych" bo może być problem za 5lat o ile teraz dobrze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 22.04.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) nie wiem czy to produkt niszowyGDH - jest firmą co prawda chińską, ale w Europie siedzi w Niemczech... czytając niemieckie fora sprawdza się jak każda innaw bebechach ma standard, więc każdy spec od PC bez problemu sobie z nią poradzi....sam zresztą się nad nią zastanawiam, w Polsce montuje je polecane na forum GHS, więc jeśli chodzi o nich to nie powinno być problemów ja się zastanawiam nad wersją z płotem energetycznym - głównie z powodu ceny i tego ze moja działka nie jest za duża.... z tym że ja się zastanawiam nad większą - 9kW Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez okobar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 22.04.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 nie chodzi mi o to ze niemieckieto taka sama chińszczyzna jak większość innychchodzi mi o certyfikatyna jednym z forów niemieckich ktoś napisał że jest sprzedawana w w Niemczech z pewnymi certyfikatami jakości, to znaczy że spełnia unijne i niemieckie normynie mam zielonego pojęcia o co chodzi, nie mam tez pojęcia czy ten co pisał to przypadkiem nie był ich przedstawiciel połowa pomp w Polsce jest montowana w Chinach przez małe chińskie rączki.... potem sprowadzana do polski, przyklejana często odpowiednia plakietka, albo już w chińskiej fabryczce - podobno Danfoss i IVT też składają swoje pc w Chinach, stosując normy i standardy swoje, europejskie, ale mimo to w Chinach:P ja po prostu doszedłem do wniosku że PC to tylko PC, jak będzie dobrze zrobione DZ i GZ to jakąbym pompkę nie dał to powinno działać dobrzea jak mi się znudzi, albo przestanie mi się podobać, to po prostu zamontuję inną... (powiedzmy za 10 lat jak mi zacznie np. szwankować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 22.04.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 nie wiem kto ma GCellaobawiam się że niewiele osób, a pewnie nikt z nich nie czyta forum muratoranajlepiej napisz do GHS moze Ci powiedzą ilu klientów wzięło - może dadzą jakiś namiarzawsze to lepiej upewnić się u źródła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 22.04.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 nie chodzi mi o to ze niemieckie to taka sama chińszczyzna jak większość innych chodzi mi o certyfikaty na jednym z forów niemieckich ktoś napisał że jest sprzedawana w w Niemczech z pewnymi certyfikatami jakości, to znaczy że spełnia unijne i niemieckie normy nie mam zielonego pojęcia o co chodzi, nie mam tez pojęcia czy ten co pisał to przypadkiem nie był ich przedstawiciel połowa pomp w Polsce jest montowana w Chinach przez małe chińskie rączki.... potem sprowadzana do polski, przyklejana często odpowiednia plakietka, albo już w chińskiej fabryczce - podobno Danfoss i IVT też składają swoje pc w Chinach, stosując normy i standardy swoje, europejskie, ale mimo to w Chinach:P ja po prostu doszedłem do wniosku że PC to tylko PC, jak będzie dobrze zrobione DZ i GZ to jakąbym pompkę nie dał to powinno działać dobrze a jak mi się znudzi, albo przestanie mi się podobać, to po prostu zamontuję inną... (powiedzmy za 10 lat jak mi zacznie np. szwankować) Po 10 latach to i markowa może się zepsuć, tylko naprawa markowej będzie bardziej ,,bolesna" i raczej będzie wskazanie,, kup se pan nową' , moja pc mimo wszystko 3 sezon mnie ogrzała, przy przyzwoitych kosztach, a jak by się po 10 latach zepsuła to na pewno kupie nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 22.04.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Mały błąd 2 sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 22.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 jbloch: Ty o ile pamiętam masz czystą chińszczyznę...powiedz mi Twoja PC jaką ma sprężarkę? Gcell o ile pamiętam chyba scrolla, Sanyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 24.04.2013 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) Poczekam jeszcze .... mam czas do jesieni. Może ktoś na forum ma taką PC i się wypowie. Jak na razie muszę przemyśleć zasadność montażu PC vs ceny i oszczędności w latach. Wychodzi, że po jakiś 8-10 latach zaczynam oszczędzać (wliczam, że różnice w cenie gaz vs PC daje na konto i procenty też lecą, lub jak ktoś woli nie płacę procentów za dopłatę z kredytu hipotecznego). U mnie dopłata z Urzędu Miasta do PC i solarów to 3.000 PLN. Wysłałem zapytanie czy pojawi się coś nowego w najbliższym roku. Wiecie o co chodzi Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts