turalyon 22.04.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam. Robie własnie izolacje podłogi na gruncie, i początkowo miałem dawać na tyropian folie, i dopiero na to wylewke. Jednak mój hydraulik i gość od wylewek mówią że ma to swoje wady i zalety i można dawać ale nie trzeba. Wada jest taka że jak pod tą folie dostanie sie woda z tylewki to bedzie tam stać i nie bedzie miała gdzie odparować. Podali mi przykładf, jak musieli skuwać chudziaka po 2 latach od lania wylewek żeby zrobic ogrzewanie podłogowe i zastali tam wode. I mam pytanie czy rzeczywiscie jest sens dawac tą folie na styrpian? Bo na razie mam połorzone dwie warstwy papy, na to poszła folia i 15cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.04.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 W wątku "Najlepsze ocieplenie podłogi na gruncie", a także w wątku dot płyt fundamentowych ostatnio dominuje opinia, aby dawać folię NA styropian, a POD niekoniecznie.Zresztą, ta folia na styropianie i tak będzie podziurawiona spinkami od podłogówki (no, chyba, że nie masz), więc jak coś tam wpłynie to i odparuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 22.04.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 W wątku "Najlepsze ocieplenie podłogi na gruncie", a także w wątku dot płyt fundamentowych ostatnio dominuje opinia, aby dawać folię NA styropian, a POD niekoniecznie. Zresztą, ta folia na styropianie i tak będzie podziurawiona spinkami od podłogówki (no, chyba, że nie masz), więc jak coś tam wpłynie to i odparuje. to jak będzie podziurawiona to po co w ogóle ją dawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 22.04.2013 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 No własnie tez sie nad tym zastanawiam czy jest sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 22.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) jak polozysz folie 0,2mm bedzie podziurawiona ,wiec folia taka to zadna izolacja.kladzie sie folie 0,4-0,5mm to po pierwsze,folia to warstwa poslizgowa po drugie,styropian nie traci swoich parametrow cieplnych,izolacyjnych po trzecie,folia na styropianie powoduje nze wylewka schnie prawidlowo i jest mocniejsza-utrzymuje wilgoc w jastrychu w pierszych ,najwazniejszych dniach dojrzewania betonu zadnej foli budowlanej nie kladzie sie pod ogrzewanie podlogowe, ale srebrna mate grzewcza-ekranfolia pod i na styropian na gruncie i na styropian na stropie przy ocieplonym poddaszujakas tam woda ktora zobaczyl hydraulik i "posadzkarz" to nie woda z posadzki ale wilgoc przedostajaca sie przez chudziakwiec folie macie dawac zawsze wg.sztuki budowlanej bez zadnej dyskusji,ale dobre folie nie wynalazki za 50 zl 100m2w przeciwnym razie zaden posadzkarz nie powinien brac na klate gdy cos sie stanie z Waszymi wylewkamiczy w ogole sa Wam potrzebne jakies hydro i termo izolacje?.przeciez nie Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez teka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts