JacekJI 22.04.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam, Mam następujący problem - cudowny licznik- nie nabija wody Niby dobre ale nie dla mnie bo to licznik we warsztacie, mam tam hydrofor i wode ze studni i chce podłączyć kanalizacje, ale żeby zwik wiedzial ile wody pojdzie w kanal musze zalozyc licznik, wiec zalozylem tai oto licznik: puki co woda idzie tylko do umywalki i wc. I jeden sezon już działałęm na tym liczniku a tu na zime zonk - 0 m3 odpielem go , podlaczylem do odkurzacza licznik sie kreci, wpielem spowrotem nie kreci sie, i co sie okazalo licznik kreci sie tylko jezeli odkrece wode i woda do wc sie pobiera nie wiem czy musi byc wieksze zuzycie? rurka pcv klejona 20mm hydrofor, ciśnienie z tego co pamietam to troche wieksze jak w domowej sieci. Pasuje żeby cos mi tam nabijal bo jak im powiem ze podlaczylem ale nie uzywam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.04.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Licznik jest założony poprawnie? Z prostymi, niezwężonymi odcinkami przed i za licznikiem? Czy to jest nowy licznik? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJI 22.04.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 z hydroforu wychodzi calowka, a na liczniku jest pol cala juz, czy to moze byc przyczyna? licznik nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.04.2013 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Przed licznikiem i za licznikiem powinien być prosty odcinek o średnicy takiej, jak nominalna licznika i długości przynajmniej kilku średnic (minimum 3x średnica przed i 5x średnica za albo na odwrót, nigdy nie pamiętam, można znaleźć w internecie). Jeśli to nie jest zachowane, to licznik może źle liczyć, ale czy aż tak - nie wiem. Jednak nowy licznik... kurcze, to jakoś jest testowane (chyba) przed opuszczeniem fabryki, więc wydaje mi się, że większa szansa jest na błąd montażu, niż na wadliwą sztukę. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts