madzia-m73 25.02.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Chciałabym zapytać wszystkich, którzy tu zajrzą, co myślą o tym domu? Czy zmieści się na działce 27m na27m?Podoba mi się ,ale nie wiem czy nie jest za duży na działkę, no i w ogóle czy jest to dobry projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-m73 25.02.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Cieszę się,że jednak ktoś buduje bacgusa.Czy on jest rzeczywiście taki niefunkcjonalny?My z mężem zamierzamy budować wg tego projektu w .Czy można zobaczyć na żywo ten dom gdzieś w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-m73 27.02.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Hej, a może jednak ktoś coś powie?Jestem zielona w kwestii budowania domu.A do tego ten projekt tak mi się podoba, że mam klapki na oczach i zupełnie nie widzę ewentualnych mankanentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek_s 28.02.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mi nie udało się znaleźć tego domu pod Warszawa. Dom jest na pewno ładny. Nie ukrywam, że mam trochę tremę zwizan z wielkościa domu. Ale raz kozie śmierć. Na wiosnę zaczynam. Do lata powinienem więc miaeć już dom stojcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-m73 28.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam Cię Bartku .Cieszę się , że będziesz budował pod Warszawą i , że zaczniesz wcześniej od nas.Może pozwolisz popatrzeć, jak już będzie na co?Gdzie dokładnie budujesz?My dopiero się zbieramy z zakupem projektu, ale jesteśmy zdecydowani na ten domek ( szukaliśmy projektu ponad rok ) i chcielibyśmy postawić stan surowy otwarty w tym roku.Mam nadzieję, że się uda bo dopiero jesteśmy na początku "papierologii".Mam do Ciebie pytanie.Czy wprowadzasz jakieś zmiany w projekcie,( czy może robisz piwnicę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek_s 28.02.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Dom będzie pod Lesznowola. Nie będzie piwnicy, a zmiany owszem beda. Prostujemy wyjście na taras (nie będzie tego wycięcia) dzięki temu zyskujemy trochę miejsca. Jest to o tyle ważne, że kominek przeniesiemy na ten kawałeczek ściany między jadalnia, a salonem. Dzięki temu zyskujemy miejsce multimedialne po drugiej stronie salonu. Likwidujemy łazienkę na dole. W jej miejscu będzie chyba jakaś spora szafa z przesówanymi drzwiami. Mała obikacja będzie pod schodami. Na górze dzielimy łazienkę, bo w naszym domu będ mieszkać trzy kobiety . Wjście do jednej (mniejszej) łazienki będzie tylko z sypialni. Cała przestrzeń nad garażem będzie jednym pomieszczeniem. Ponieważ to będzie na prawdę duży pokój to nazwaliśmy go pokojem rozrywkowym - bilard, golf, basen, plaża (no może trochę się rozpędziłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 28.02.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Widziałem coś takiego chyba jak się jedzie od Janek w kierunku na Falęcin, skręt przed CPN. Nie pamiętam miejscowości. Na moje oko był to BAchus, ale który nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-m73 02.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 My będziemy budować w Blizne Jas.Myśleliśmy o zrobieniu piwnicy ( mamy małą działkę i jedyny budynek jaki będzie na niej stał to dom ), zastanawiamy się nad zlikwidowaniem dodatkowych schodków między garażem a resztą parteru ( i analogicznie na górze)i powiększeniu dolnej łazienki kosztem szafy.CZy masz może chociaż przybliżony kosztorys domu -stan surowy, dach i reszta?Chętnie poznałabym choć przybliżone szacunki cenowe.Ile życzy sobie firma za wybudowanie domu z takim skomplikowanym dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waski1719500158 23.04.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 27x27 Bachus wejdzie. Najważniejsze by utrzymać proporcję o ile będzie taki zapisku w warunkach zabudowy. Moje warunki wymagają by 35% max powierzchnia zabudowy 60% tereny zielone a reszta chodniki śmietniki itp. Najlepiej udać się do architekta i niech zaproponuje na brudno jak by umieścił wszystkie media podjazdy śmietniki i dopiero będzie widać czy spodoba ci się projekt. Ja stawiam Bachusa w wersji bliźniaczej i to na działce 47x23. Dopiero zebrałem czarnoziem i trochę zrobiło się ciasno. Projekt bardzo mi się podoba a w szczególności wyraźny podział na część nocną i dzienną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASHA123 14.02.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Piszecie o wysokich kosztach budowy Bachusa 9. Przecież te koszta to nic jak najwyższa półka z cen eko-cenbudowkisch. Nie sugerujcie się nimi. Pani Agnieszko! Dom jest piękną rezydencją , ale nie każdemu musi pasować. Przecież gusta nie podlegają dyskusji Ja jestem za projektem i nie widze wielkich problemów w nanoszeniu zmian, wystarczy dobry kierownik budowy z uprawnieniami architekta i wszystko będzie w porządku. Nie bójmy się wyzwań ! A ten dom jest piękny by zakochać się w nim od poierwszego wejrzenia! ( moja opinia). Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts