Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BACHUS pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Cię Bartku .Cieszę się , że będziesz budował pod Warszawą i , że zaczniesz wcześniej od nas.Może pozwolisz popatrzeć, jak już będzie na co?Gdzie dokładnie budujesz?My dopiero się zbieramy z zakupem projektu, ale jesteśmy zdecydowani na ten domek ( szukaliśmy projektu ponad rok ) i chcielibyśmy postawić stan surowy otwarty w tym roku.Mam nadzieję, że się uda bo dopiero jesteśmy na początku "papierologii".Mam do Ciebie pytanie.Czy wprowadzasz jakieś zmiany w projekcie,( czy może robisz piwnicę)?

Dom będzie pod Lesznowola. Nie będzie piwnicy, a zmiany owszem beda.

Prostujemy wyjście na taras (nie będzie tego wycięcia) dzięki temu zyskujemy trochę miejsca. Jest to o tyle ważne, że kominek przeniesiemy na ten kawałeczek ściany między jadalnia, a salonem. Dzięki temu zyskujemy miejsce multimedialne po drugiej stronie salonu.

Likwidujemy łazienkę na dole. W jej miejscu będzie chyba jakaś spora szafa z przesówanymi drzwiami. Mała obikacja będzie pod schodami. Na górze dzielimy łazienkę, bo w naszym domu będ mieszkać trzy kobiety :). Wjście do jednej (mniejszej) łazienki będzie tylko z sypialni. Cała przestrzeń nad garażem będzie jednym pomieszczeniem. Ponieważ to będzie na prawdę duży pokój to nazwaliśmy go pokojem rozrywkowym - bilard, golf, basen, plaża (no może trochę się rozpędziłem :).

My będziemy budować w Blizne Jas.Myśleliśmy o zrobieniu piwnicy ( mamy małą działkę i jedyny budynek jaki będzie na niej stał to dom ), zastanawiamy się nad zlikwidowaniem dodatkowych schodków między garażem a resztą parteru ( i analogicznie na górze)i powiększeniu dolnej łazienki kosztem szafy.CZy masz może chociaż przybliżony kosztorys domu -stan surowy, dach i reszta?Chętnie poznałabym choć przybliżone szacunki cenowe.Ile życzy sobie firma za wybudowanie domu z takim skomplikowanym dachem?

• 1 month później...

27x27 Bachus wejdzie. Najważniejsze by utrzymać proporcję o ile będzie taki zapisku w warunkach zabudowy. Moje warunki wymagają by 35% max powierzchnia zabudowy 60% tereny zielone a reszta chodniki śmietniki itp. Najlepiej udać się do architekta i niech zaproponuje na brudno jak by umieścił wszystkie media podjazdy śmietniki i dopiero będzie widać czy spodoba ci się projekt. Ja stawiam Bachusa w wersji bliźniaczej i to na działce 47x23. Dopiero zebrałem czarnoziem i trochę zrobiło się ciasno.

Projekt bardzo mi się podoba a w szczególności wyraźny podział na część nocną i dzienną.

• 2 years później...

Piszecie o wysokich kosztach budowy Bachusa 9.

Przecież te koszta to nic jak najwyższa półka z cen eko-cenbudowkisch.

Nie sugerujcie się nimi.

Pani Agnieszko!

Dom jest piękną rezydencją , ale nie każdemu musi pasować. Przecież gusta nie podlegają dyskusji :)

Ja jestem za projektem i nie widze wielkich problemów w nanoszeniu zmian, wystarczy dobry kierownik budowy z uprawnieniami architekta i wszystko będzie w porządku.

Nie bójmy się wyzwań !

A ten dom jest piękny by zakochać się w nim od poierwszego wejrzenia!

( moja opinia).

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za budowę.