pracoholik 22.04.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 To straszne ale żyjemy w kraju coraz większych kontrastów.W Polsce ponad 10% dzieci głoduje, maluchy przychodzą do szkoły bez śniadania a w tym samym czasie tysiące psów i kotów zjadają najdroższą karmę. Czy aby niektórzy właściciele czworonogów nie przesadzają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.04.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Bo ich stać na psy w przeciwieństwie tych co robią kolejne dziecko w rodzinie na które ich nie stać... to które najprawdopodobniej się znajdzie w tych 10%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 24.04.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 pracoholik to jakiś hejter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiubdg 24.04.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Skoro ich stać to dlaczego przesadzają ??? Każdy wydaje tyle ile może, a że jedni wydają na psa dużo to tylko ich sprawa, może niektóre rodziny zamiast produkować dzieci powinny psa dostać, tańszy w wychowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 25.04.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Jeśli ktoś nie potrafi zadbać o własną rodzinę, to tym bardziej nie zadba o swoje zwierzę. I odwrotnie, jeśli nie potrafi zadbać o swoje zwierzę, to tym bardziej nie zadba o swoją rodzinę.Jest w tym jakaś analogia i niestety znam kilka takich przypadków z sąsiedztwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 25.04.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Nie mam oporów przy kupowaniu najlepszych karm - tak jak sama unikam produktów naszpikowanych chemią, tak i ukochanemu zwierzakowi nie podam śmieciowej karmy z wypełniaczami. Skoro sprawdzamy, ile % soku owocowego jest w napoju, dlaczego ma nas nie interesować zawartość procentowa mięsa w składzie karmy dla psa czy kota? Jeśli zacznę zwierzakom podawać np. wyłącznie organiczne produkty, wtedy dopiero udzielę zgody na używanie określenia "przesada" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 26.04.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam, każdy z was ma rację, jednak jest w tym absurd. Poszerzyła bym problem. Przedstawiciel białej rasy doszedł do tego, że zamiast dziecka woli mieć pieska lub kotka. I bardziej jest zainteresowany złym losem zwierzaków niż ludzi. Ale pewnie było już na ten temat.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 28.04.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Przedstawiciel białej rasy doszedł do tego, że zamiast dziecka woli mieć pieska lub kotka. I bardziej jest zainteresowany złym losem zwierzaków niż ludzi. Ale pewnie było już na ten temat. Moim zdaniem jedno i drugie nie ma nic ze sobą wspólnego. Ja wychowałem się w dużej rodzinie, gdzie zawsze były zwierzęta, a były to czsy głębokiej komuny. Dzieci i zwierzęta miały się dobrze Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 29.04.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Ludzie po to mają rozum żeby z niego korzystać,człowiek poradzi sobie sam,a jak sobie nie radzi to szuka pomocy,dzikie zwierzę też sobie poradzi,natomiast zwierzęta udomowione są zdane na ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 29.04.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 jednak jest w tym absurd. nie widzę w tym absurdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 29.04.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Witam Zyzolek - wiadomo, że nie jest to regułą. Miałeś idealną sytuację. Powiedziałam o ogólnej tendencji, którą zauważam nawet w swoim najbliższym środowisku. Kendra - można podyskutować dla mnie, po prostu to nie jest normalna sytuacja, kiedy człowieka wyczula bardziej zły los zwierzęcia niż człowieka a szczególnie dzieci. Każdy z nas inaczej spostrzega świat. Rozumiem również Diedrę - bardzo logiczne myślenie. Tak jak napisałam, każdy ma po części rację. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 30.04.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 tak można podyskutować ale po co - cieszyć się należy że są tacy ludzie którym na sercu leży dobro innych ludzi oraz tacy, którzy dbają o zwierzęta i tacy, którzy łączą i to i to. i niech tak zostanie, wszyscy będa zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.04.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Kendra, bingo!!! Nie bardzo rozumiem, skąd w ogóle ta dyskusja? Osobiście chetnie pomagam ludziom bedacym w gorszej sytuacji ode mnie, ale na litość boską, kto każe płodzić i rodzić takie ilości dzieci??? Człowiek po to ma rozum, żeby z niego korzystał a z tym bywa różnie. Dzieci głodują ....? Tak, niestety, ale w tych samych rodzinach bardzo często zdarza się, że na alkohol pieniadze są, na bułki i masło już nie wystarcza! Mam zwierzaki, jedzą drogą karmę, ale to mój wybór i moje pieniądze. Brutalnie powiem: nikomu nic do tego, co robię z moją własnością, zaglądanie ludziom w kieszeń i rozliczanie ich z własnych wydatków jest co najmniej niegrzeczne!! I nie ma co wytykać ludziom, że wolą mieć psa, kota czy konia zamiast dzieci - każdy żyje tak, jak chce, byle nikomu innemu krzywdy nie robił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 30.04.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Braza też bingo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.05.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Oczywiście można by komuś powiedzieć, żeby zaczął kupować tańszą karmę dla swojego psa, a za zaoszczędzone pieniądze ufundował posiłki dla jednego głodnego dziecka z sąsiedztwa. Można też poradzić, żeby inny ktoś kupił tańsze płytki do łazienki, a za zaoszczędzoną kasę kupił biednym dzieciom ubrania i książki do szkoły. Zamiast drogiego samochodu z napędem na cztery, który pali jak smok, trzeba kupić tańszy, a za zaoszczędzoną na zakupie i paliwie kasę wysłać biedne dzieci na wakacje. Można własnym dzieciom kupić tańsze ciuchy, a za zaoszczędzone pieniądze ubrać jakieś biedne dziecko. Można jeść taniej, nie wyjeżdżać na wakacje, nie kupować najdroższego sprzętu AGD, markowych ubrań i butów, wybudować mniejszy dom...Kto bez winy, niech rzuci kamieniem.Moje zwierza nie jedzą karmy z najwyższej półki, bo i my nie jemy kawioru i szynki parmeńskiej, ale dobrą i nietanią dostają. Proszę rzucać. Edytowane 7 Maja 2013 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.05.2013 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Nie mam kamienia pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 08.05.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Łatwiej adoptować psa niż dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.05.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ale czemu czepiać się dobrej karmy dla psa, a nie wypasionej fury, zegarka niewiele od niej tańszego, wakacji w pięciogwiazdkowym hotelu, butów z metką najdroższej firmy, absurdalnie drogich perfum czy kremu droższego niż złoto? Przecież tak samo, jak tańszą karmę dla psa, można kupić tańszy samochód, zegarek za dwie dychy, nocleg w schronisku, buty z CCC, perfumy z rozlewni i krem z wiesiołkiem, a pieniądze przeznaczyć na pomoc dzieciom albo... bezdomnym zwierzętom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.05.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Amen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roko-82 17.06.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Nawet jeżeli kupimy zwierzęciu najdroższą karmę, to i tak będzie nas to mniej kosztowało niż utrzymanie i wychowanie dziecka, sądzę że niektórzy wolą zwierzaka od dziecka, gdyż nie chcą brać za niego aż tak dużej odpowiedzialności, fajnie jest, taki piesek, czy kotek przyjdzie i się połasi, nie trzeba go pilnować cały dzień, poradzi sobie.Jeżeli ktoś nie decyduje się na posiadanie potomstwa, to całą swoją opiekuńczość przelewa na owe zwierzę.Nie można mieć mu tego za złe.To jego wybór. Jego dzieci nie głodują. Każdy rodzic powinien zapewnić swojemu dziecku godny byt, a jeżeli nie może, to powinien się zastanowić, czy oby warto być rodzicem.Posiadanie zwierzęcia i dbanie o nie jest wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts