sylwekr 28.02.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 odnośnie mowo cena 80 zł jest nierealna zakup pakietu 78mb wychodzi w granicach 85 zł netto za metr a gdzie vat a gdzie robocizna Ty masz taką cenę, ktoś inny może 50% niższą. Ja u siebie w firmie jak robię zakupy (branża nie związana z budowlanką), to od dostawcy na dzień dobry 20-30% upustu dostaję jak tylko pytam o cenę, przy dużym zakupie upusty potrafią przekraczać ponad 50%. Wszystko zależy od skali zakupu, układów itp. Idź do warzywniaka i kup kilogram ziemniaków, ile zapłacisz...., a jedz do dużego producenta, gdzie kupujesz bez pośredników i kup 100T ziemniaków, jaka będzie wtedy cena 1 kg, tak działa rynek, często na na wielu towarach najwięcej nie zarabia producent, tylko posrednicy, handlowcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszk88 28.02.2016 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) Chcecie eksperymentować Nikt wam tego nie zabrania ale przestań się ciągle gadać o tym jak drogie jest mowo jbd Knesel czy jakikolwiek inny system montażu w warstwie ocieplenia Wracając do tematu dr mgr inż. montażu a nie marketingu, co polecacie zamiast MOWO? Proszę o porównanie systemów alternatywnych, tj. właściwości wyróżniające, wady/zalety, cena/jakości, czas i łatwość montażu, cena. Z góry dziękuję. Edytowane 28 Lutego 2016 przez lukaszk88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.02.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Ty masz taką cenę, ktoś inny może 50% niższą. Ja u siebie w firmie jak robię zakupy (branża nie związana z budowlanką), to od dostawcy na dzień dobry 20-30% upustu dostaję jak tylko pytam o cenę, przy dużym zakupie upusty potrafią przekraczać ponad 50%. Wszystko zależy od skali zakupu, układów itp. Idź do warzywniaka i kup kilogram ziemniaków, ile zapłacisz...., a jedz do dużego producenta, gdzie kupujesz bez pośredników i kup 100T ziemniaków, jaka będzie wtedy cena 1 kg, tak działa rynek, często na na wielu towarach najwięcej nie zarabia producent, tylko posrednicy, handlowcy... Tyle że systemów typu Movo nie kupuje się w przeciętnym sklepie, a jego dystrybucja jest dość mocno reglamentowana przez producenta. Zakładam, że jest Ci oferowana jakaś "podróbka" i zwyczajnie jesteś okłamywany w sprawie nazwy i tym samym nieświadomie przekazujesz "nieprawdę" dalej. Tak jak napisaliśmy - masz taką cenę - bierz (chociaż to dobrze nie wróży). Ale co my wiemy, szare żuczki co to na budowie nie były i tylko na forum siedzą (bo pewnie tak myślisz?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 28.02.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Witam Wracając do tematu dr mgr inż. montażu a nie marketingu, co polecacie zamiast MOWO? Proszę o porównanie systemów alternatywnych, tj. właściwości wyróżniające, wady/zalety, cena/jakości, czas i łatwość montażu, cena. Z góry dziękuję. A jaki to efekt chce Pan osiągnąć ? Pytając prościej - w jakim celu mają zostać okna zamontowane w warstwie ocieplenia ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 28.02.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Nie będę robił nikomu reklamy i podawał publicznie informacji, jeśli natomiast zweryfikować ceny na PW mogę ci podać w tej chwili 3 firmy które w moim mieście za montaż w MOWO takie pieniądze biorą. Może wszyscy kradną. Fakt w mieście którym mieszkam tyle trzeba zapłacić za montaż. Praktycznie tam gdzie pytałem: montaż na piance 20zł, montaż pianka + taśmy 40-45 zł, Mowo 80 zl. Jeśli twierdzisz, że powielam bzdury, dam ci namiary sam mozesz zapytać o ceny. Wiedziałem, że pisząc swój post zaraz paru oburzonych odezwie się, ja tego nie wyssałem z palca, sam wiem jaka jest rozpiętość cen za różne usługi, sam dla różnych klientów te same rzeczy robię za rożną cenę. Za usługę można tyle wziąść ile klient jest w stanie zapłacić i jest zawsze jakaś cena minimalna poniżej której nie jest się w stanie zejść, ale nie raz można się zdziwić że ktos to samo zrobi taniej. nikt ważny dla mnie Mowo w cenie 150 zł za metr jest za drogim systemem, ale skoro mogę mieć ten montaż znacznie taniej to na to zdecydowałem się. Raz już chciałeś namiary gdzie mi za takie pieniądze zamontują, podałem, zadzwoniłeś, spytaleś, możesz potwierdzić że pisze prawdę, czy wyssałem sobie wszystko z palca ? Bardzo proszę o podanie nazw tychże firm. W zamian mogę zapewnić, że sam chętnie skorzystam z ich usług, jeżeli za kompletny system MOWO z montażem biorą 80 zł i poziom świadczenia usług stoi na przyzwoitym poziomie. Dodatkowo, zwrócę koszty dojazdu, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.02.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Nawet biorąc zestaw a 176 metrów bieżący nie ma szansy przy największych dopuszczalnych przez firmę illbruck rabatach uzyskać 80 zł Przy zakupie samego materiału a gdzie robocizna to naprawdę nie są ziemniaki dostępne w każdym sklepie mają jednego dystrybutora dyktujacego warunki cenowe na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszk88 03.03.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam A jaki to efekt chce Pan osiągnąć ? Pytając prościej - w jakim celu mają zostać okna zamontowane w warstwie ocieplenia ? Pozdrawiam Ponieważ w domu będzie ściana trójwarstwowa, zatem w tym miejscu muszą być zamontowane okna. Głównie w celu zmniejszenia strat ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.03.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam Ponieważ w domu będzie ściana trójwarstwowa, zatem w tym miejscu muszą być zamontowane okna. Głównie w celu zmniejszenia strat ciepła. A jaka ta ściana ma być docelowo ? ściana główna ocieplenie - jakie i ile ? ściana elewacyjna - jaka ? Jak jest zaplanowany cykl budowy ? - w którym momencie będą montowane okna ? to takie podstawowe pytania a odpowiedzi na nie będą miały wpływ na to JAK i za pomocą czego wykonać montaż stolarki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 09.03.2016 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 [ATTACH=CONFIG]349244[/ATTACH] Co to za system ?Zdjęcie troche słabe...link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 09.03.2016 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.03.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Co to za system ? To "system Adam Słodowy". Drewniane belki przykręcone do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 09.03.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Zdaje to egzamin? Osobiście mam tak osadzone przez Jareko trójkąty w lukarnach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.03.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Kilkanascie lat temu zamomtowalem w kilku domach okna w opasce z kantowki.Jesli klient opasa okno tak jak na zdjeciu nie widze problemu by wsadzic okna ale sam opasek nie wykonywalem.To jedna z alternatyw dla MOWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.03.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Na tym zdjęciu to kantówka jest wg niepotrzebnie taka masywna. Tylko dodatkowa waga. Problem z drewnianą opaską to uszczelnienie przy murze + brak pewności co do stabilności materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.03.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 To prawda. Dlatego tez przymocowanie kantowki pozostawilem inwestorowi. O ewentualnych wadach tego rozwiazania zostal poinformowany. Ja zamontowalem po prostu okno jak np. w kanadyjczyku czy w lukarnie jak u link2jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StefanBydgoszcz 12.03.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Podobne rozwiązanie z montażem w drewnianej ramie w tym wypadku klejonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 12.03.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Napisał sylwekr http://forum.muratordom.pl/images/mdom_buttons/viewpost-right.png Nie będę robił nikomu reklamy i podawał publicznie informacji, jeśli natomiast zweryfikować ceny na PW mogę ci podać w tej chwili 3 firmy które w moim mieście za montaż w MOWO takie pieniądze biorą. Może wszyscy kradną. Fakt w mieście którym mieszkam tyle trzeba zapłacić za montaż. Praktycznie tam gdzie pytałem: montaż na piance 20zł, montaż pianka + taśmy 40-45 zł, Mowo 80 zl. Jeśli twierdzisz, że powielam bzdury, dam ci namiary sam mozesz zapytać o ceny. Wiedziałem, że pisząc swój post zaraz paru oburzonych odezwie się, ja tego nie wyssałem z palca, sam wiem jaka jest rozpiętość cen za różne usługi, sam dla różnych klientów te same rzeczy robię za rożną cenę. Za usługę można tyle wziąść ile klient jest w stanie zapłacić i jest zawsze jakaś cena minimalna poniżej której nie jest się w stanie zejść, ale nie raz można się zdziwić że ktos to samo zrobi taniej. nikt ważny dla mnie Mowo w cenie 150 zł za metr jest za drogim systemem, ale skoro mogę mieć ten montaż znacznie taniej to na to zdecydowałem się. Raz już chciałeś namiary gdzie mi za takie pieniądze zamontują, podałem, zadzwoniłeś, spytaleś, możesz potwierdzić że pisze prawdę, czy wyssałem sobie wszystko z palca ? Bardzo proszę o podanie nazw tychże firm. W zamian mogę zapewnić, że sam chętnie skorzystam z ich usług, jeżeli za kompletny system MOWO z montażem biorą 80 zł i poziom świadczenia usług stoi na przyzwoitym poziomie. Dodatkowo, zwrócę koszty dojazdu, ok? Podsumowując ten temat, wspomniana firma oferuje elementy systemu MOWO wraz z ich montażem nie po 80 a po 120 zł/mb, więc po drodze musiało nastąpić jakieś nieporozumienie z tą ceną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszk88 13.03.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Witam A jaka ta ściana ma być docelowo ? ściana główna ocieplenie - jakie i ile ? ściana elewacyjna - jaka ? Jak jest zaplanowany cykl budowy ? - w którym momencie będą montowane okna ? to takie podstawowe pytania a odpowiedzi na nie będą miały wpływ na to JAK i za pomocą czego wykonać montaż stolarki pozdrawiam Sciana głowna pustak Leier 30 P+W (co do zaprawy nie wiem jeszcze) Ocieplenie Wełna skalna 2 * 6 cm lub 2* 7 cm Szczelina 2 cm Sćiana elewacyjna: pustak 12 + tynk lub cegła klinkierowa lub silikat Okna prawdopodobnie przed elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 17.03.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 a co myślicie o impregnowaniu tych kantówek żywicą epoksydową lub inną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 28.03.2016 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 O ewentualnych wadach tego rozwiazania zostal poinformowany. Wszystko jest uzależnione jaki rodzaj kantówki zastosowaliście. Drewno pracuje (wzdłużnie i poprzecznie) więc przy zwykłej kantówce z oknem może być później dużo problemów. Jednak przy kantówce suszonej i klejonej kłopotu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts