giusto 23.04.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 W zeszłym roku wykonałem kanalizację którą później zalałem chudziakiem, ale teraz myślę że popełniłem błąd nie dylatując rur kanalizacyjnych które przechodzą przez chudziak. Pomyślałem o z dylatowaniu chudziaka od fundamentu, a umknęło mi z dylatowanie kanalizy, teraz myślę aby ponawiercać ten beton wokół rur i go wykuć. Chyba że jestem za bardzo przewrażliwiony i ta dylatacja jest nie potrzebna. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
observer 23.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 W zeszłym roku wykonałem kanalizację którą później zalałem chudziakiem, ale teraz myślę że popełniłem błąd nie dylatując rur kanalizacyjnych które przechodzą przez chudziak. Pomyślałem o z dylatowaniu chudziaka od fundamentu, a umknęło mi z dylatowanie kanalizy, teraz myślę aby ponawiercać ten beton wokół rur i go wykuć. Chyba że jestem za bardzo przewrażliwiony i ta dylatacja jest nie potrzebna. Co o tym sądzicie? krótko -paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giusto 23.04.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 krótko -paranoja Uważasz że jestem za bardzo przewrażliwiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 24.04.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Guisto ja tam fachowcem nie jestem - osobiście nie dawałem takich dylatacji, ani na żadnej innej budowie nie widziałem takowych - nie bierz tego do siebie ale czy Ty nie masz poważniejszych problemów w życiu? Innymi słowy uważam nie masz się czym przejmować i nie zużywaj wierteł to takich zabaw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
observer 25.04.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Uważasz że jestem za bardzo przewrażliwiony? zostaw to,zajmij się rzeczami powazniejszymi ,albo niepoważnymi lepiej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 25.04.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Przejście pod ławą fundamentową Stosowane jest głównie w przypadku budynków niepodpiwniczonych. Rura kanalizacyjna prowadzona pod ławą powinna być zabezpieczona przed osiadaniem fundamentu przez wykonanie rury osłonowej o minimalnej średnicy równej DN+100mm (W praktyce dla przykanalików średnicy 160 mm stosuje sie rurę DN250). Długość rury osłonowej powinna być tak dobrana, aby wystawała z każdej strony ławy minimum 0,5m. Nie muszę wspominać, że na rury sypie się piasek i używa zagęszczarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 25.04.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 W zeszłym roku wykonałem kanalizację którą później zalałem chudziakiem, ale teraz myślę że popełniłem błąd nie dylatując rur kanalizacyjnych które przechodzą przez chudziak. Pomyślałem o z dylatowaniu chudziaka od fundamentu, a umknęło mi z dylatowanie kanalizy, teraz myślę aby ponawiercać ten beton wokół rur i go wykuć. Chyba że jestem za bardzo przewrażliwiony i ta dylatacja jest nie potrzebna. Co o tym sądzicie? Z reguły przy betonowaniu chudziaka zostawia się miejsce na ewentualne korekty położenia rury, czy wstawienie podinnym kątem trójnika itp. jak zabetonowałeś to nic się nie stanie, rury i ich połacxzenia sa troszkę "elastyczne", to nic się z nimi nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giusto 26.04.2013 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Z reguły przy betonowaniu chudziaka zostawia się miejsce na ewentualne korekty położenia rury, czy wstawienie podinnym kątem trójnika itp. jak zabetonowałeś to nic się nie stanie, rury i ich połączenia są troszkę "elastyczne", to nic się z nimi nie stanie Dziękuję wszystkim za odpowiedź, jeśli nie jest konieczna ta dylatacja to jej nie będę robił, chyba że coś nie będzie pasować to dopiero poszaleję z wiertarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts