Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z folią wstępnego krycia.

Falcao

Recommended Posts

Witam. Mam problem gdyż ocieplam poddasze starszego budynku, którego dach pokryty jest blacha trapezową która przytwierdzona jest do łat i brakuje foli wstępnego krycia, która mam zamiar poprowadzić przyczepiając ją od wewnętrznej strony do łat w celu zabezpieczenia wełny mineralnej przed skraplanie się wody i tutaj rodzi się mój problem gdyż po wyprowadzeniu tej foli po łatach po za mur budynku nie wiem co dalej gdyż montaż rynien nie pozwoli mi na to żeby folia kończyła się nad korytkiem rynnowym czy folie wywinąć po prostu miedzy ścianę a ociepleni styropianowe i skraplająca woda będzie ściekać ale nie wiem czy to nie zaszkodzi ścianie lub też wypuścić po za ocieplenie ściany ale wtedy wykonanie podbitki nie będzie możliwe, proszę o pomoc. Dziękuje z góry za odpowiedz.

Dziękuje za informacje, to że nie wykonam tego prawidło to wiedziałem dlatego zadałem pytanie na forum jak z tego wybrnąć i tak jak kolega Andrzej proponuje na razie nie dam foli wstępnego krycia może nic się nie stanie przez te parę miesięcy gdyż na jesień będę wymieniał wszystkie mocowania blachy która przybita jest na gwoździe i wielu miejscach zacieka na krokwie. to przy okazji dołożę trochę pracy i zdejmę blachę i dam folię.