kalio 24.04.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Mam do umieszczenia 6 paneli 2mx1m myślałęn aby je umieścić ba ruże stalowej 100x100x4mm h=6m- takie mam, przykrecone do stopy betonowej Pyatanie:1. jakiej wielkści powinna być stopa betonowa ??2. czy umieszczenie 2x po 3 szt w rzędzie na 4-6m i drugiego zestawu 2-4m bedzie bezpieczne dla pojedyńczego masztu ??3. jaki przekrój powinny mieć ramiona podtrzymujące solary - jeden panel waży 40 kg ?? z tego co sobie policzyłem to dla wiatru o predkosci 180km/h i pow 2x3 obciążenie wynoci ok 15100N dla 6 paneli bedzie to 30200N, czy taki słup wytrzyma takie obciązenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 26.04.2013 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Nikt nie pomoże ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozi0mka 29.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 To musi być solidna konstrukcja na twoim miejscu zainstalował bym je na dachu. 1.stopa betonowa 60cm na 60cm zbrojona z kotwami o głębokości 120cm 2.maszt za wysoki, nie musisz robić tak wysokiej konstrukcji 4,5 metra starczy ,a jeśli to rura to musi być grubsza, pomyśl też o dwuteowniku to moim zdaniem będzie lepszy.Przy wyższej rurze pomyśl o odciągach . 3.Przekrój zależy z czego zrobisz te podpory najlepszy będzie profil 4Jeśli chodzi o obciążenie to rura wytrzyma, gorzej z wysokością 6m im wyżej tym napór wiatru ma większą siłę i działa jak dzwignia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 29.04.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Zakładaliśmy kiedyś instalację na maszcie (4 płaskie) ale niestety nie pomogę, bo masz przygotował sobie klient we własnym zakresie, zgodnie tylko z naszymi wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 01.05.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 A koniecznie to musi być na jednym słupie. Ja mam mocowanie konstrukcji wolno stojącej na 4 profilach. Przy okazji zrobię zdjęcie i wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 03.05.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 mialo byc na 1 bo solary mialy podazac za sloncem staneło na dwuch słupach teraz bedziemy wylewac stopy porobie fotki w wrzuce na fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guetg 22.07.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) Miałem kiedyś podobny motyw z solarami na słupach ale bardzo odradzano mi to rozwiązanie. Stanęło na montażu na dachu. ......................................................................................................Senetic - Oprogramowanie Microsoft Edytowane 22 Lipca 2013 przez guetg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts