borusek 25.04.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Zakupiłem obudowę oraz wkład węglowy do obudowy taki z linka. http://allegro.pl/filtr-wody-wklad-blok-weglowy-20-bb-i3144122518.html Doznałem ogromnego zdziwienia jak przez filtr puściłem wodę, a z kranu w kuchni i łazience można rzec leci woda sodową tzn woda jest jakby natleniona, spieniona. leje do szklani to pól naczynia wody pól pianki białej O sooo chozzzi Panie i panowie. Miał ktoś z Was doświadczenie podobne. Wcześniej przed filtrem węglowy dałem filtr sznurkowy. Czy tam jakiś detergent jest dodany / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 27.04.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Żaden detergent. Woda jest po prostu natleniona, poczekaj 60 sekund to będzie krystalicznie czysta. Ja mam filtr FT-Line w kuchni pod zlewem i mam to samo - choć jest dużo mniejszy niż Twoje big blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borusek 30.04.2013 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Zeszło cały dzionek zanim się instalacja odpowietrzyła , czyli z mojej strony klasyczna panika dotychczasowego blokersa miała miejsce FT-line to w sumie może i lepsze rozwiązanie bo po co mam filtrować wodę do pralki, spłuczki umywalki jak w zasadzie tylko do picia ta najczystsza potrzebna jest. Ale ja zastałem trochę przymuszony przez wykonawcę filtrami BIG BLUE 20 cali połączonych szeregowo. Włożyłem tam na wejściu filtr sznurkowy, a jako drugi wkład węglowy. Trzecia obudowa pusta bo w sumie nie wiem co tam załadować. Sanepid po badaniu studni nawet bez filtrów stwierdził, że woda zdatna do okazjonalnego picia nawet bez gotowania. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez borusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 30.04.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Co to znaczy, że zdatna do okazjonalnego picia? Znasz jej skład? Dali Ci wyniki? Powiem Ci tak, ja zastanawiałem się długo jak rozwiązać kwestię uzdatnienia wody w moim domu. Brałem pod uwagę filtry narurowe, odwróconą osmozę, albo właśnie jakiś filtr szafkowy. Dużo czytałem i zastanawiałem się nad najlepszą opcją. Filtry narurowe musiałbym zainstalować na początku wejścia wody do domu co było dla mnie bezsensem (sam wspomniałeś o filtrowaniu wody idącej do spłuczki), dobra odwrócona osmoza jest dosyć droga (nie mówię o chińskich bublach za 500zł). Największą uwagę przykuł ten filtr szafkowy FT-Line. Możesz sobie o nim poczytać - z tego co wiem to innowacja na Polskim rynku. Dużo tańszy od osmozy, nie trzeba magazynować wody, nie ogranicza ciśnienia. Ja jestem mega zadowolony. Mam tą wersję z ultrafilracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts