turalyon 25.04.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam. Mam pytanko. Montowałme we wrześniu okna z oknoplastu w nowym domu, i w grudniu dzwoniłem do nich bo po 2 tygodnich jak były w uchyle opadły tak że klami nie dało sie przekręcić do konca. Przyjechali, wyregulowali. W kwietniu znowu zaczołem wietrzyć, okna znowy były w uchyle i znowu to samo - klamke da sie przekręcić tylko kawałek, do końca się nie da. Podobno w nowych oknach tak sie dzieje - czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.04.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 nie jest to prawdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 26.04.2013 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś oficjalną reklamację na piśmie. W mojej ocenie to coś skopane w okuciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 26.04.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Nigdy Wam się nie zdarzyło dwukrotnie regulować tego samego okna? Może za pierwszym razem podniesiono zbyt mało, może tylko delikatne tarcie i trzeba podnieść ponownie, może tajemniczy" ktoś" usunął kliny a może rzeczywiście jest coś "nie teges" i trzeba to zbadać.Ja bym radził odrobinę umiarkowania w stawianiu tak jednoznacznych ocen bo powtórna regulacja może być odebrana jako zakwalifikowanie okna na śmietnik....A reklamacje dobrze jest mieć na piśmie swoją drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.04.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zgadzam się ze Starym. Może nie jest to "normalne" by twierdzić, że każde okno musi opaść, ale też nie jest to żadna nadzwyczajna sytuacja. Praktycznie zawsze jakiś czas po montażu każde większe/cięższe skrzydło wymaga regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 27.04.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Do tej pory też uważałem to za dosyć naturalne zjawisko. Zmieniając dostawcę na takiego o lepszej renomie zmieniłem swoje zdanie. Praktycznie nie muszę w ogóle regulować okien po jakimś czasie od ich zamontowania. Kliny po przekątnej też robią swoje i ich brak może mieć spory wpływ na opadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 27.04.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Dokładnie tak jak opisują koledzy powyżej. Oczywiście może się zdarzyć iż okno jakiś czas po zamontowaniu wymaga niewielkiej regulacji, natomiast jeśli to się objawia często, albo wręcz cyklicznie świadczy o słabej jakości stolarki okiennej lub niepoprawnym montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.04.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Nie chciałem tu pochopnie reklamować jakiś okien, ale dokładnie tak jak mówi Cinek - pewne okna reguluje "systematycznie". właściciele innych niemal nigdy nie dzwonią (do tej pory uważałem, że mają może mniejsze oczekiwania?). I już sam nie wiem czy wiązać to z okuciami (mam dwóch dostawców na okuciach W i te "siadają") czy z profilem a raczej stalą w środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 28.04.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Kliny nie były ruszane - są na swoim miejscu. Teraz po czasie już wiem że powinni dawac plastikowe kliny, a dawali drewniane kawałki deseczek które znaleźli na budowie. Opadły tylko okna które maja opcje uchyłu i które były uchylone przez okres minimum 2 tygodni non stop. Dosłownie każde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.04.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 To ja bym powiedzial, ze masz juz przyczyne "opadniecia". Okno uchylone czesto jest "przechylone" w strone klamki/szczegolnie duze i ciezkie skrzydla/ przez co "łapie" takiego "odkształcenia". To moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.04.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 W drewnie to się nie zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.04.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) A wiesz że ja zalecam klientom by używali mikrowentylacji zamiennie w (jesli jest stale otwarte to przez tydzień jedno skrzydło, potem drugie), bo skrzydło niemal zawsze "złapie" odkształcenie i czuć to na klamce.Ps. Ale co do sedna - sztwyność drewnianych jest nie do pobicia i takich historii nie miałem. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts