Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziękuję za odpowiedź. Pytanie tylko czy faktycznie informacja o Witexie w przypadku WLU jest prawdziwa. Bo nawet decydując się na zakup, który w znaczący sposób eliminuje główną wadę paneli czyli ich charakterystyczny stukot w postaci oryginalnego podkładu Sound Protect w cenie ok. 20 zł/m2 to wraz z ceną panela WLU i folią wychodzi ok. 64 zł, czyli znacznie poniżej ceny Witexa.

Słuchajcie jak to jest z Krono i Kronopolem? Czy te marki sa powiązane. Na forum nazwy używane wymiennie. Krono bardzo mi się podoba, ale jak jest mowa o ich jakości to pełno głosów się odzywa, że Kronopol ma kiepską jakość.

Nie wiem więc nigdy czy mowa jest o kronopolu czy krono.

Chciałabym poznac gusty forumowiczów co do paneli, czy ładniejsze są klepka czy deska. Ja nie moge się zdecydować. RAz podobaja mi się klepka jasne, innym razem deska.

Na dole mam salon i mały pokoik. Czy ładnie będzie połozyc takie same panele w obu pomiesczzeniach czy nie?? :D

Padmienię ze okna mamy plastikowe ciemny orzech ( dla mnie rewelacyjne)

pozdrawiam

a czy ktoś miał juz do czynienia z nowymi panelami Classena? Ostatnio pojawiły się w sprzedaży nowe linie (Andante Quick, Allegretto Quick, Country Style, Country Style Super, Allegro Structure, Presto Structure, Trend (Megaloc) i Professional (Megaloc). Sporo nowych wzorów laminatu i ceny od 25,99 - 59,99 zł.

mogę coś powiedzieć o panelach f-my Tarket. Właściwie fachowiec, który mi je kładł był zachwycony - mówił, ze same sie kłada, rzeczywiście opłączeń prawie nie widac, wziąłem ac3 i na moj gust dosc latwo sie rysuja, w kazdym razie po myciu porzadnym plynem wygladaj jak nowe :)

no to dobre, czy nie dobre? bo same sie kadą, ale sie rysują - to chyba nie dobre :roll:

mogę coś powiedzieć o panelach f-my Tarket. Właściwie fachowiec, który mi je kładł był zachwycony - mówił, ze same sie kłada, rzeczywiście opłączeń prawie nie widac, wziąłem ac3 i na moj gust dosc latwo sie rysuja, w kazdym razie po myciu porzadnym plynem wygladaj jak nowe :)

no to dobre, czy nie dobre? bo same sie kadą, ale sie rysują - to chyba nie dobre :roll:

Ja też się pogubiłem :D

Witam, mam następujący problem,

Zalałem kawałek podłogi w wynajmowanym mieszkaniu, na szczęście po "parkietowaniu" przez właścicieli zostało troche wolnych parkietów i można wymienić zalaną część.

Parkiet już raz zdejmowałem, żeby osuszyć podłogę pod nim, następnie go zmontowałem powtórnie, mimo, że zaczepy już trochę "spuchły" od wilgoci.

1) Jeżeli mi nie wystarczy parkietów to gdzie w Wawie można kupić parkiety firmy MELNUX (odcień 31).

2) Czym przyczepić progi do ściany? Znajomy polecał mi Ośmiorniczkę.(w ostateczności).

3) Czym uszczelnić szpary, np. przy drzwiach, gdzie parkiety nie dochodzą do końca?