Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

izba napisał

No wcale się nie wycierają.. hahaha Mój kolega posiadający sklep z parkeitem położył ok 2m2 paneli tuż za progiem sklepu. Po 2,5 roku panele są wytarte aż do białości (dębowe). Zrobił to po to żeby pokazać klienton czym różni się parkiet od paneli. Robi to wrażenie na kupujacych!!!!

Ciekawe, jak wyglądałby parket (nawet dębowy) tuż za progiem sklepu po 2,5 roku użytkowania :lol:

• 2 weeks później...
Najtanszy parkiet jest lepszy niz najlepsze i najdrozsze panele!!!!!!!!!!!

http://www.parkiecik.pl

Taaaa. dzako zainwestuj w reklamę bo po prostu wstyd mi za Ciebie. :oops:

Mogę założyć sie o grube pieniądze, że jak byś sprzedawał wykładziny Twój post wygladałby jeszcze inaczej. :p

np.

Ani parkiet ani panele. Najlepsze na dziewczyny są elastyczne wykładziny!!!

http://www.jako-tako-bo-u-dzako.pl

:wink: :wink: :wink:

• 3 weeks później...

Witam,

Mam tydzien na podjecie decyzji w sprawie paneli podlogowych na wodnym ogrzewaniu podlogowym. Dotychczas wydawalo mi sie, ze juz mam - wybor padl na deske barlinecka. Jednak wszedlem jeszcze do innego sklepu (dystrybutora finskich paneli Karelia) i panowie zrobil mi niezly metlik w glowie. Powiedzieli, ze glowna przewaga Karelii nad Barlinkiem jest podloze, z ktorego jest zrobiony panel, ktore w przypadku Karelii to swierk norweski a w przypadku Barlinka - sosna. Podobno swierk mniej pracuje, co jest istotne przy ogrzewaniu podlogowym. Bardzo prosze o pomoc, jakies opinie, kto ma racje... Bo czas zaczyna mnie gonic...

Chcialabym bardzo polecic panele firmy QuickStep z systemem uniclick- mam je i na przedpokoju i w kuchni i w pokoju, uzytkowane juz 7 lat, stan bardzo dobry, mielismy watpliwosci czy wytrzymaja w kuchni iw przedpokoju- piasek, woda zimą, ale nie maja zadnych zniszczen, nie rozeszly sie i wygladaja wciaz bardzo ladnie. Wtedy kosztowaly okolo 80 zl. Do nowego domu tez na pewno zakupie QuickStepa po tym jak rewelacyjnie sie u nas sprawdzil.Przezyl nawet takie historie jak przeciekajaca zmywarka, przeciekajaca choinka na swieta, no i ten piasek w przedpokoju.

• 2 weeks później...

hmm, czytając Was to trzeba jednak mieć jako takie pojęcie :roll:

ja chciałabym mieć w salonie ogrzewanie podłogowe i panele lub drewnianą podłogę, ale ani ja ani mój mąż nie wiemy za bardzo jaką podłogę wybrać. W sklepach każdy mówi co innego...Stać nas na jakieś 80 do 100 zł. za metr. Może ktoś mógłby mi zaproponować dobra sprawdzoną podłogę na podłogówkę w tej cenie? Z góry wielkie dzięki.

• 2 weeks później...

witam serdecznie

... jako iż reprezentuje branże panelową wrzucę swoje 5 groszy :lol:

wszystko jak zawsze uzależnione jest od majętności inwestora

ciężko wytyczyć granicę cenową ... ale mniej więcej do kwoty 60 zł/m2 wygrywają sztuczne panele laminowane a od kwoty 100 zł/m2 należało by skłaniać się ku naturalnej podłodze ...

oto moje propozycje:

0-20 zł/m2 - gdy wynajmujemy komuś mieszkanie

20-30 zł/m2 - panele laminowane AC3 struktura 7mm

30-40 zł/m2 - panele laminowane AC4 struktura 8mm

40-60 zł/m2 - panele laminowane AC5 struktura 12mm

60-100 zł/m2 - promocyjna deska trójwarstwowa lub parkiet by poznać zalety drewna

od 100 zł/m2 - tylko natura .... jeśli ktoś kupuje sztuczne panele powyżej tej kwoty to znaczy że wygrał przypadkiem w totka :lol:

najwiekszą zaletą paneli (deski trójwarstwowej) jest mozliwość łatwej wymiany gdy np nam się znudzi podobnie jak z kolorem ścian , samochodem czy z żoną :roll:

pozdrawiam

Mi w głowię zawiesiła się cena 129zł jakiegoś modelu.

Kiedyś znalazłem jakąś stronkę na której były różne firmy paneli i ceny niestety skleroza zaatakowała.

Na szybko przykładowo znalazłem coś takiego

Laminowane panele podłogowe QUICK STEP Classic 700 - AUTHENTIC QST-017 49,50

Laminowane panele podłogowe QUICK STEP Country 950 - NATURAL AUTHENTIC, COUNTRY SURFACE U-1013 109,00

Na stronie u nich można sobie zamówić za free katalog niestety bez cen :cry: