Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dokładnie to :D

przed chwilą znalazłem to na miejscu w sklepie, z tym że firma Tarkett, i prawdę mówiąć to chyba oni to produkują, szukałem Egger w necie ale oni chyba tego nie robią.

Wielkie dzięki. Panele na żywo z ciemnymi meblami wyglądają bajer, zero widocznych miejsc ich łączenia.

Czy stopień ścieralności AC3 jest wystarczający do użytkowania w mieszkaniu? nie chodzimy w butach.

Jasne mój błąd - Tarkett nie Egger. Eggera też mam upatrzonego do sypialni więc mogło mi się pochrzanić :wink:

AC3 w zupełności wystarczy do pomeszczeń mieszkalnych, a te konkretne panele są bardzo dobrej jakości i napewno będą trwałe. Poza tym zwróć uwagę, że te panele mają bardzo wyraźną strukturę, takie prążki wyczuwalne wyraźnie pod palcami, więc myślę, że ewentualne zarysowania nie będą widoczne.

AC3 w zupełności wystarczy do pomeszczeń mieszkalnych, a te konkretne panele są bardzo dobrej jakości i napewno będą trwałe. Poza tym zwróć uwagę, że te panele mają bardzo wyraźną strukturę, takie prążki wyczuwalne wyraźnie pod palcami, więc myślę, że ewentualne zarysowania nie będą widoczne.

Dzięki.

Ciemne też są ładne, ale mam bardzo ciemne meble i wypoczynek i na tych jasnych panelach wygląda to super, zawieszone jakby w powietrzu.

Te panele na najlepszych nawet zdjęciach nie oddają tego jakie są w rzeczywistości, tak jak pisała Annja mają bardzo wyraźną strukturę, prążki wyczuwalne wyraźnie pod palcami.

Tarkett - wodorost jasny.

Jeszcze wrócę do tematu paneli, chciałbym jako podkład położyć ekopłyty, żeby jak najbardziej to wygłuszyć. Mam do wyboru 5,5 i 7mm, czy ktoś ma doświadczenie z takimi ekopłytami? Czy warto wziąć te 7mm, będzie trochę lepiej?

ok. Dzięki bardzo. Bardzo mi się spodobały . czekam na zdjęcia. pozdrawiam

• 2 weeks później...
nie zawsze o jakości decyduje cena :roll: ... panele na 3/4 domu kupiłam tanie (sosnę sacramento z kronopola-około 20zł/m2) , kładły się jak marzenie i wyglądają super .... natomioast na salon chciałam mieć piękne i z dobrej firmy - kupiłam dąb michigan Classena dwa razy droższe ....i katastrofa ...kładły się fatalnie - w każdej paczce był conajmniej jeden krzywy panel - Ci co kładli wiedzą, że taki jeden krzywy panel potrafi zrobić z rządku "łódkę" :evil: ...i zanim wpadliśmy na myśl co jest przyczyną to byliśmy nieźle wk.... :evil: ...potem też zresztą byłam wk ... bo dałam dwa razy więcej na te co miały być super, a w efekcie bardziej mi się podobają te na pozostałej części domu :roll: