Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na początku nowego roku, zabieramy się za remont pokoi. Jednak mam ogromny dylemat z panelami :( Zainteresował mnie kolor Dąb Canyon, oraz Teak Borneo z serii Style z 4 klasy ścieralności firmy Classen. Wiem, że firma Classen jest bardzo popularna, dlatego mam nadzieje, że wiecie o jakie kolory mi chodzi. Jeśli nie, to wklejam zdjecia, chociaż pewnie nie oddadzą koloru paneli w rzeczywistości. Wklejam również fragmenty swojego mieszkania, by łatwiej było dopasować panele do wystroju, oraz meble które zamierzam kupić (zdjęcie zaporzyczone z innego forum)

http://www.voila.pl/308/5mxv9/

http://deccoria.pl/galeria/foto,id,3011,19758

Może ktoś mógłby wkleić fotki jak Teak Borneo prezentuje się w mieszkaniu?

Witaj Madziu poświątecznie :p

Co do paneli to mi coraz bardziej podaba się dąb. Do tych mebli będzie pasował. U moich teśców chyba mają coś takiego ale nie jestem pewna. Kolor jakby ten tylko... nie wiem czy to zależy od producenta, czy od położenia... strasznie widać łączenia. Jak będę u nich (i będe mieć aparat) to zrobię zdjęcie. Czy na tych panelach widać takie wgłębienia? Bo u nich widać takie jakby żyłki.

Pozdrawiam!

Witaj Madziu poświątecznie :p

Co do paneli to mi coraz bardziej podaba się dąb. Do tych mebli będzie pasował. U moich teśców chyba mają coś takiego ale nie jestem pewna. Kolor jakby ten tylko... nie wiem czy to zależy od producenta, czy od położenia... strasznie widać łączenia. Jak będę u nich (i będe mieć aparat) to zrobię zdjęcie. Czy na tych panelach widać takie wgłębienia? Bo u nich widać takie jakby żyłki.

Pozdrawiam!

Witaj Asuulku! Mam nadzieje, że zyczenia przeczytałaś... :wink:

Może teściowie będą pamiętać, jakiej firmy są te panele?

Jeśli chodzi o łączenia, to wydaje mi się, że to kwestia montażu, bo czytałam, ze panele z Classena to jedne z najlepszych dostepnych na rynku.

Mnie również bardziej podoba się dąb, ale wiesz- wole sie jeszcze upewnić :wink:

Na początku nowego roku, zabieramy się za remont pokoi. Jednak mam ogromny dylemat z panelami :( Zainteresował mnie kolor Dąb Canyon, oraz Teak Borneo firmy Classen. Wiem, że firma Classen jest bardzo popularna, dlatego mam nadzieje, że wiecie o jakie kolory mi chodzi. Jeśli nie, to wklejam zdjecia, chociaż pewnie nie oddadzą koloru paneli w rzeczywistości. Wklejam również fragmenty swojego mieszkania, by łatwiej było dopasować panele do wystroju, oraz meble które zamierzam kupić (zdjęcie zaporzyczone z innego forum)

Podłoga na zdjęciach jest z desek sosnowych. Podejrzewam, że chcesz na te piękne, żywe i zdrowe sosnowe deski położyc w ramach remontu udające drewno laminat (sztuczne). Drewno można pięknie koloryzowac i pokryc lakierem z absorbentami promieni UV tak aby nie ciemniały (żółkły), można również olejowac. Podłoga z desek jest zdecydowanie cicha w porównaniu z hałaśliwymi panelami.

Chyba, że jest to podłoga z Hajnówka, czyli deska trójwarstwowa sosnowa ułożona pływająco. Czy tak?

Na początku nowego roku, zabieramy się za remont pokoi. Jednak mam ogromny dylemat z panelami :( Zainteresował mnie kolor Dąb Canyon, oraz Teak Borneo firmy Classen. Wiem, że firma Classen jest bardzo popularna, dlatego mam nadzieje, że wiecie o jakie kolory mi chodzi. Jeśli nie, to wklejam zdjecia, chociaż pewnie nie oddadzą koloru paneli w rzeczywistości. Wklejam również fragmenty swojego mieszkania, by łatwiej było dopasować panele do wystroju, oraz meble które zamierzam kupić (zdjęcie zaporzyczone z innego forum)

Podłoga na zdjęciach jest z desek sosnowych. Podejrzewam, że chcesz na te piękne, żywe i zdrowe sosnowe deski położyc w ramach remontu udające drewno laminat (sztuczne). Drewno można pięknie koloryzowac i pokryc lakierem z absorbentami promieni UV tak aby nie ciemniały (żółkły), można również olejowac. Podłoga z desek jest zdecydowanie cicha w porównaniu z hałaśliwymi panelami.

Chyba, że jest to podłoga z Hajnówka, czyli deska trójwarstwowa sosnowa ułożona pływająco. Czy tak?

Naprawde nie mam pojecia o czym piszesz?

W pierwszym linku, który wkleiłam są zdjęcia paneli oraz fragmentu mojego mieszkania- kuchni gdzie są kafelki i tak pozostanie oraz pokoju dziennego gdzie jest gumolit.

Drugi link jest przypadkowo znaleziony w necie, są na nim zdjęcia mebli, które zaamierzam kupić.

O jakich deskach sosnowych mówisz? Zapewniam cie że nic takiego nie posiadam w swoim mieszkaniu!

podnosze temat!

tak wygladało to na zdjęciu z meblami. Zasugerowałem się remontem, który masz zamiar przeprowadzic. Przyjąłem, że zdjecie należy do ciebie i jest to pomieszczenie, które będzie remontowane. No cóż pomyliłem się.

Gdybyś zaznaczyła zdjecie twoich pomioeszczeń gdzie widac również podłogę, to zapewniam, że mógłbym ci pomóc.

Pytanie co leży w tej chwli na podłodze i w jakim jest stanie jest wiążące dla dokładnego przeanalizowania sytuacji. Taka możliwośc daje gwarancję na solidne, trwałe i estetyczne wykonanie podłogi.

Tak nawiasem to podłoga na tych zdjeciach wskazuje na sosnowe deski chociażby ze wzgledu na dużą ilośc sęków i jej kolor.

Jest tam również choinka; wszystko mi mówi, że to twoje mieszkanie no ale....człowiek omylny jest.

podnosze temat!

tak wygladało to na zdjęciu z meblami. Zasugerowałem się remontem, który masz zamiar przeprowadzic. Przyjąłem, że zdjecie należy do ciebie i jest to pomieszczenie, które będzie remontowane. No cóż pomyliłem się.

Gdybyś zaznaczyła zdjecie twoich pomioeszczeń gdzie widac również podłogę, to zapewniam, że mógłbym ci pomóc.

Pytanie co leży w tej chwli na podłodze i w jakim jest stanie jest wiążące dla dokładnego przeanalizowania sytuacji. Taka możliwośc daje gwarancję na solidne, trwałe i estetyczne wykonanie podłogi.

W pierwszym poście napisałam, że w drugim linku przedstawiam zdjęcie mebli, które zamierzam kupić, zdjęcie jest zapożyczone z innego forum.

Obecnie na podłodze mam gumolit. W pierwszym linku wkleiłam zdjecie na którym widać mój komplet wypoczynkowy oraz zdjecie kuchni, gdzie widać drzwi, które sa w całym mieszkaniu. Panele muszą pasować do drzwi oraz mebli.

Knife_Girl, firma Classen produkuje panele w dwóch kolorach o nazwie Teak Borneo. Jeden jest z serii Allegro strukture, posiadające 3 klase ścieralności, a drugi z serii Style mające 4 klase ścieralności. Które ty masz panele?

Bardzo mi się twoje panele podobają, jednak zależy mi na 4 klasie.

mam kłopot, chciałbym na podłogę położyć panele podłogowe imitujące trawertyn, miały by one być położone w przedpokoju czyli często by się brudziły a są one chropowate i tu moje pytanie czy łatwo się będzie czyścic te panele może ktoś ma takie producent to chyba KRONOPOL

Gość justyna_m
widziałem coś takiego, ja osobiście obawiałby się o jakość..jak oglądałęm w sklepie miałem wrażenie, że to najtańszy panel z naklejoną tapetą-imitującą włąśnie kamień i głównie za tą "innowacyjność" się płaci a nie za jakość samego drewna...kupiłbym albo zwykły - drewniany panel albo płytki imitujące kamień

Gość justyna_m
widziałem coś takiego, ja osobiście obawiałby się o jakość..jak oglądałęm w sklepie miałem wrażenie, że to najtańszy panel z naklejoną tapetą-imitującą włąśnie kamień i głównie za tą "innowacyjność" się płaci a nie za jakość samego drewna...kupiłbym albo zwykły - drewniany panel albo płytki imitujące kamień

akurat te co pokazałam to raczej dobrej firmy - witex