Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja płaciłam za Quick-Step'y z serii Majestic (najdroższe) niecałe 110zł/m2 netto.

To było ze 3 tygodnie temu. Wczoraj zaczęli układać.

to nie najtaniej.... Ale 49 zł to już inna bajka:)

Daj znać koniecznie, Aga czy jesteś zadowolona. Najchętniej zdjęcia bym zobaczyła:)

Owszem, kupiliśmy bardzo drogie panele. Ale ja potrzebuję podłogi, nad którą nie będę się trzęsła, ze się porysuje, rozeschnie, spuchnie, i takie tam .... Generalnie podłogę chcę ułożyć i o niej zapomnieć :lol: Te panele mają klasę ścieralności AC5 i dożywotnią gwarancję na zastosowania domowe. W dodatku wyglądają bardziej jak deska niż jak panele ...

Mam kilka fotek z układania:

http://images22.fotosik.pl/137/7c7b43425587f530med.jpg

http://images22.fotosik.pl/137/b122cbfd84c67c29med.jpg

http://images12.fotosik.pl/65/46c0676ad282b7cfmed.jpg

http://images12.fotosik.pl/65/f2602e059a44df43med.jpg

http://images12.fotosik.pl/65/670ffc8231be27f9med.jpg

http://images22.fotosik.pl/137/9d19642f58345b43med.jpg

Ładniutkie te panele. Powiedz mi jaką mają grubość? Kładłaś pod nie jakąś piankę?

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

byłam właśnie na stronie Balterio.. i nie powiem ładne tam sa rzeczy ... a jak to wychodzi cenowo?

Mój dąb tasmański kosztował 99,95 zł, ale dostałam upust i zapłaciłam 95 zł/mkw.

czyli jak na panel to tak sporawo... ale dobrego drewna w tej cenie to chyba ciężko wyhaczyć....

a powiedz mi jeszcze Joliska - czy one są do układania na klej czy pioro-wpust pływająco? i gdzie je można dostać?

nitubaga,

deski nadającej się do cyklinowania, a tylko taka byłaby sensowną alternatywą dla paneli, w tej cenie nie kupiłabym :) Może jasną, ale marzyłam o ciemnej podłodze i taka będzie.

Układana będzie na korku, jako pływajaca. Nie wiem, czy można te panele kleić. Duży wybór Balterio jest w sklepach Komfort, a w Warszawie masz sporo sprzedawców - proponowałabym tam pójść, bo w Komforcie zniżki raczej nie dadzą ...

My niedawno polozylismy panele Krono ac4 do budynkow uzytecznosci publicznej, imitujace deske - wygladaja dobrze, koszt ok 28 zl/m2. Za kilka lat wymienie bez zalu.

Deski miec nie moglismy ze wzgledu na ogrzewanie podlogowe.

Te sa specjalnie na podlogowke, polozone plywajaca na podkladzie - piance wygluszajacej arbiton. Jak dla mni super. Efekty w moim dzienniku dla chetnych.

Pozdrawiam

My niedawno polozylismy panele Krono ac4 do budynkow uzytecznosci publicznej, imitujace deske - wygladaja dobrze, koszt ok 28 zl/m2. Za kilka lat wymienie bez zalu.

Deski miec nie moglismy ze wzgledu na ogrzewanie podlogowe.

Te sa specjalnie na podlogowke, polozone plywajaca na podkladzie - piance wygluszajacej arbiton. Jak dla mni super. Efekty w moim dzienniku dla chetnych.

Pozdrawiam

deske ze wzgledu na ogrzewanie mogliście miec..to śa mity..pozdrawiam.

U nas bedzie podłogowka i beda PANELE.

Jak mi się znudzą lub zmieni sie moda to je wyrzuce.Balagan przy tym maly i

zabiera to niewiele czasu :)

Pierwsze panele kupowalam 8 lat temu i wygladaja całkiem,całkiem.Mysle,ze te produkowane dziś są duzo ładniejsze,trwalsze i o wiele tańsze :wink:

Kto kocha lub przynajmniej ceni sobie ciszę we własnym domku to jak musi chodzic po laminacie aby inni domownicy nie wiedzieli, że akurat idzie do kuchni po piwko, czy do kibelka lub nerwowo w sąsiednim pokkoju spaceruje od ściany do ściany. Tragedią są panele u sąsiadów nad głową szczególnie w blokach po PRL-owskich i nie tylko zresztą. Dzisiaj często zdarzają się zażalenia na źle wykonaną izolację akustyczną w stropach i wynikające z tego powodu reklamacje na dobiegające z góry hałasy na laminacie.

a powiedz mi jeszcze Joliska - czy one są do układania na klej czy pioro-wpust pływająco? i gdzie je można dostać?

W zeszlym tygodniu ulozylem ok. 100 m2 debu tasmanskiego balterio. A kilka tygodni temu tez kilkadziesiat m2 balterio kambala. Uklada sie na pioro wpust bez zadnego klejenia. I musze powiedziec ze uklada sie bardzo dobrze - piora sa dobrze dopasowane i latwo wchodza. Kilka tygodni temu ukladalem u siostry kronopol i bylo nieco gorzej.

Na temat samych paneli, poza tym ze teraz mi sie podobaja, niewiele moge powiedziec bo jeszcze nie pouzytkowalem.

oooo :) no to dobre wieści :)

a co się kładzie pod spód? bo mnie w Casto dali taka pianke z folia od razu... żółte takie.... :roll:

Kupowalem wsyzstko w Komforcie. Jako podklad polecili mi (i wzialem) takie zielone sprasowane jak filc ale papierowe. Grubosc 5,5 mm. Jak sie nazywa toto to nie pamietam, ale jutro sprawdze.

A na sam spod folia.

Pytałam już kilkakrotnie na tym forum -ale nikt nie odpowiada :( Chodzi mi o deskę Baltic Wood merbau:

http://www.balticfloor.com.pl/gatunki.htm

Czy ktoś miał, ma? Jakie opinie? Cena w promocji ok 130zł m/kw. Chcę ją ułożyć w salonie -na ogrzewaniu podłogowym (tylko dlatego zdecydowałam, na deskę trójwarstową -ponieważ lepiej przewodzi ciepło niż parkiet). Parkiety będę miała w sypialniach (tam, gdzie kaloryfery). Deska ta jest montowana bezklejowo (klik-klik), jako pływająca. Producent daje 30lat gwarancji. Proszę o opinie!!!![/quote Na ogrzewanie podłogowe żadnej podłogi drewnianej. Nawet plastikowe panele skutecznie izolują. Nie wierzcie, że są systemy. To są systemy do wyciągnięcia pieniędzy od naiwnych. W praktyce to będą kolosalne koszty ogrzewania i zimno jak w psiarni. Ogrzewanie podłogowe tak ale pod ceramiką.Ale jednak drewno to drewno na boso można chodzić i bez podgrzewania. Parkiet, deska są już setek lat, próbuje je się zastąpić kiedyś było to gumoleum, dziś panele

Kto kocha lub przynajmniej ceni sobie ciszę we własnym domku to jak musi chodzic po laminacie aby inni domownicy nie wiedzieli, że akurat idzie do kuchni po piwko, czy do kibelka lub nerwowo w sąsiednim pokkoju spaceruje od ściany do ściany. Tragedią są panele u sąsiadów nad głową szczególnie w blokach po PRL-owskich i nie tylko zresztą. Dzisiaj często zdarzają się zażalenia na źle wykonaną izolację akustyczną w stropach i wynikające z tego powodu reklamacje na dobiegające z góry hałasy na laminacie.

bzdura, chyba , ze chodzisz w budach na obcasach .

Jesli chodzisz w kapciach lub na bosaka to kompletnie nic nie slychac.

A jak kupisz sobie specjalny podklad pod panele (pianka w rolce), nie mylic z plytami pod panele , to mozesz biegac i w obcasach a sasiad nie bedzie slyszal.