Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mamy dylemat, podobnie jak Lukxxx ze str 19tej, nie umiemy się zdecydować które panele czy 7mm quick step AC4 czy 8mm Egger też AC4, cena identyczna (po rabacie na quick stepa); Pan w sklepie doradza QS że mimo iż milimetr cieńszy to lepszy jakością będzie od Eggera ale że branża sprzedaży nie jest nam obca to wiemy jak to działa. Polecają to od czego mają najlepszą prowizję czy bonusy. Zależy nam na odcieniu wpadającym w szarość (dąb jasnoszary wybrany), do salonu który będzie najbardziej użytkowany idzie też quickstep ale ten trochę lepszy eligna (ach pewnie naiwnie wierzę w splash warranty).próbuję nadrobić ten temat ale im więcej czytam tym mniej wiem. Chętnie przeczytam wasze opinie.

Jeżeli to mały sklep a nie sieciówka to raczej nie ma żadnych " giftów" ani prowizji za sprzedaż . To co zarobi to jest poprostu jego .

Ja osobiście polecam Quick Stepa bo jest poprostu dobry . Sam go użytkuję i z czystym sumieniem mogę go polecić .

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Korozja jeśli nie będziesz mieć łączeń paneli przy drzwiach to nie ma potrzeby wstawiania tam listwy. Dylatacje zostawia się przy ścianach i przy łączeniu paneli z innym rodzajem podłoża, np. z płytkami i tam możesz zastosować listwę (przy ścianach to nawet musisz), albo np. korek.

U mnie są tak ułożone, że nie ma łączeń w drzwiach i tym samym zlikwidował mi się problem listew. :)

Ja też w sprawie tych listew.... Ekipa od wykończeniówki zaleca wstawienie dylatacji w drzwiach. Tak ma być lepiej dla paneli. To prawda? Mam całe piętro do ułożenia, 70 m2 w tym 4 pomieszczenia. Czy taka powierzchnia może być bez dylatacji w drzwiach? Na pewno ładniej będzie bez listew...

Ja też w sprawie tych listew.... Ekipa od wykończeniówki zaleca wstawienie dylatacji w drzwiach. Tak ma być lepiej dla paneli. To prawda? Mam całe piętro do ułożenia, 70 m2 w tym 4 pomieszczenia. Czy taka powierzchnia może być bez dylatacji w drzwiach? Na pewno ładniej będzie bez listew...

To wszystko zależy od zakupionych paneli . Każdy producent pisze w instrukcji jaki metraż można położyć z całości ( bez robienia dylatacji ) .

Przeczytaj w instrukcji , a będziesz wiedziała co możesz a co nie .

Pozdrawiam

To wszystko zależy od zakupionych paneli . Każdy producent pisze w instrukcji jaki metraż można położyć z całości ( bez robienia dylatacji ) .

Przeczytaj w instrukcji , a będziesz wiedziała co możesz a co nie .

Pozdrawiam

Dzięki już wiem dają gwarancje tylko na 20 max 30m2 :( :( :(

Czyli będzie dylatacja choć nie podoba mi się :(

Firma Eurofloor panel 8mm AC4 - tak dla informacji innych :)

• 2 weeks później...
Jeżeli pojawią się przetarcie to masz prawo reklamować produkt .

Akurat w Quick Step-ie jest zastosowana taka technologia , że prędzej podłoga Ci się znudzi niż przetrze . Spokojnie możesz ją kupić .

Pozdrawiam

dziękuję za odpowiedź.

Jeśli można jeszcze spytać o Quick-Stepa. Czy jest duża różnica w użytkowaniu pomiędzy serią Classic a np. Elite czy Vogue. Classic chcę dać do pokojów dziecięcych, czy jest to wystarczający panel? Czy na tym białym dębie mogą porobić się przetarcia od krzesła itp. I jaki polecałby Pan podkład na podłogówkę. I czy ma Pan jakieś rabaty dla forumowiczów :) Dziekuję z góry.

Mam quicj stepa teak biały bielony (chciałam passionatę) u córki w pokoju. Jak ją widzę jak jeździ kółkami z fotela to mam ciarki na całym ciele. Ale ... kurcze ŻADNYCH rys. To jest niesamowite. A kółka zwykłe, nie zdażyłam ich wymienić na kałczukowe (teraz jakoś nie mam mobilizacji jak widzę że z panelami nic się nie dzieje).

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witam, stoimy właśnie przed trudnym wyborem wyboru podłogi na ogrzewanie podłogowe. Wiadomo że najlepsze podłoga w tym celu do wszelakie płytki, z tymże jesteśmy ciekawi czy ktoś z forumowiczów zdecydował się właśnie na panele na ogrzewaniu podłogowym i czy jest w stanie polecić konkretnie firmę/y która takie panele proponuje na te rozwiązanie?

• 2 weeks później...
Witam, stoimy właśnie przed trudnym wyborem wyboru podłogi na ogrzewanie podłogowe. Wiadomo że najlepsze podłoga w tym celu do wszelakie płytki, z tymże jesteśmy ciekawi czy ktoś z forumowiczów zdecydował się właśnie na panele na ogrzewaniu podłogowym i czy jest w stanie polecić konkretnie firmę/y która takie panele proponuje na te rozwiązanie?

Tak, mieliśmy panele na ogrzewaniu podłogowym w starym mieszkaniu. Sprawdzały się bardzo dobrze. Nic się nie działo, były cieplutkie i miłe. Panele były normalne, żadne tam specjalne, zwykłe panele z leroya itp. Panele bardzo dobrze przewodzą ciepło, śmiało kładź.

• 3 weeks później...