zientas 26.04.2013 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 w związku że chcę podnieść troszkę teren, wypadało by ułożyć u mnie opaskę z kostki nie pod poziom ocieplenia budynku a 3-4 cm powyżej początku ocieplenia budynku.czy jest to dobre rozwiązanie, czy można tak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 26.04.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Zrób to ze spadkiem na zewnątrz i powinno być ok, myślę że można jeszcze zrobić odstęp od elewacji na jakieś 1-2 cm tak żeby ci ściana nie wilgotniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 26.04.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Nie wiem na ile się takie rozwiązania zaleca i jakie są tego wady ale w mojej okolicy kilkanaście domków ma podjazdy z kostki do garażu i wejście do domu (nie mówię o opasce z kostki na około domu) na wysokości około 10cm powyżej dolnego początku ocieplenia 12cm styropianem. Oczywiście niżej tego ocieplenia jest też styro 8cm na fundamencie i opaska z kostki na około domu styka się z tym ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 26.04.2013 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 jak zrobię centymetr odstępu to czy nie rozejdzie mi sie tak kostak, to że spadek to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 26.04.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam Jeśli chcesz to wejdź kostka na elewacje tylko zrób spadek od budynku, nie musi być tego odstepu aż dwa cm, wystarczy lekki luz od elewacji a ta szczeline zasypiesz piaskiem przy fugowaniu/piaskowaniu. Jeśli będziesz miał taka sytuacje że kostke bedziesz miał na rancie elewacji to czasem nie próbuj jej wciskać pod elewacje, bo w zime wyrwie Ci styropian ponieważ kostka się podniesie PozdrawiamPolakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 27.04.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Ułóż na piachu zmieszanym z cementem , fuga tak samo , jak zwiąże to nic ci się nie rozjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 27.04.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Ułóż na piachu zmieszanym z cementem , fuga tak samo , jak zwiąże to nic ci się nie rozjedzie. Witam Po co fugować piachem z cementem i gdzie ma to się rozjeżdzać? z jednej strony jest mur a z drugiej obrzeże, zafugowane zostanie samym piaskiem cementem tylko pobrudzi kostke i wiecej roboty będzie miał żeby to wyczyścić, piaskiem z cementem można granit fugować, lub mączka granitowa. Pozdrawiam Polakowski Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 27.04.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 to zależy jaki rodzaj tynku masz na ścianie, chodzi oto aby ci przypadkiem nie rosły na nim glony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts