jaremy 26.04.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam. Podpowiedzcie jak się zabrać za malowanie. W chwili obecnej mam położone tynki cementowo-wapienne. Rozumiem, że najpierw gruntuje je np. unigruntem (czy może mieszam grunt z wodą 1:1 - tak wyczytałem na instrukcji unigruntu, czy może 1:1 ale z farbą) a na to potem idzie farba. Proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 30.04.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 jak grunt jest do rozcieńczania to go rozcieńcz z wodą 1:1 lub 1:2, są też takie bez rozcieńczania. Jak dużo ścian do gruntowania to najlepiej robić to natryskowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WRC20 25.05.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Jeśli masz grunt do gruntowania strasznie gęsty czyli do rozpuszczania w wodzie to rozpuszczaj, wiem, że jest taki z Ceresitu drogi i dobry grunt w 5 litrowych kanisterkach - niebieski kolor ma. Jego możesz nawet rozcieńczać 1:10 bo tak jest napisane na opakowaniu i jest bardzo mocny. Są też grunty z Sopro: jest taki zielony słabszy i jego nie rozcieńczasz - oraz różowy który jest mocniejszy i jego rozcieńczasz w stosunku 1:2, ja Ci podałem takie najlepsze możliwe dostępne produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts