katiaXX 26.04.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Kuchnia połączona z salonem, salon na podłodze finischdeska dąb bielony + jasno szare płytki, jedna ściana w cegiełkach średnio-szarych - generalnie koncepcja jest taka żeby było jasno, kominek w szarym steatycie, stół dąb jakiś masywny jasny, krzesła prawdopodobnie białe eamsy i mam problem z kuchnią. Kuchnia ma być biała połysk, lubię poszaleć w kuchni więc płyta gazowa, najpierw myślałam o drewnianym blacie ale tego drewna chyba za wiele, będzie mdło, wolałabym ew. dodatki drewniane w tej kuchni, poza tym blat drewniany nie praktyczny, zostaje blat ; biały , jasno szary , grafit. Jedyne co do czego mam pewność to chciałabym żeby miał kąt ostry w sensie kwadratowy a nie zaokrąglany. Obok kuchni mam też ściankę ok. 1 metra która też będzie szarą cegłą. Myślałam o jasno szarym blacie + szkło w takim samym kolorze + płyta gazowa na białym szkle (lubię poszaleć w kuchni więc indukcja odpada) , ale co wtedy ze zlewem okapem piekarnikiem? lodówkę mam inox. - pojawi się czerń.Mógłby być blat grafit + płyta gazowa czarna i reszta też czarna ale jakie wtedy szkło ? i czy to nie będzie tak że pomieszczenie jest jasne a tu nagle pojawią się takie ciemne pasy i placki w postaci blatu i agd ? Muszę się zdecydować na dniach. Proszę doradźcie coś sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelja 26.04.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 ja mam kuchnię biały połysk, ścianę pomiędzy szafkami grafitową a blat szary, (do tego srebrne agd i czerwone dodatki). wyszło ładnie, jedynie czego żałuję to że blat jest gładki (jak się dużo przebywa w kuchni i gotuje to się tylko ze ścierką gania, bo straszne ślady zostają na takim jednolitym blacie)...ps. też lubię poszaleć w kuchni i mam kuchnię indukcyjną i nie wiem w czym problem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katiaXX 27.04.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 o, bardzo dziękuję, takiej opcji nie brałam pod uwagę to znaczy grafitu na ścianie. Jeśli chodzi o indukcję, ma ją moja znajoma i narzeka że stek nie tam sam wychodzi i jakoś przywykłam już do myśli z opcją o gazowej. Masz blat w połysku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelja 28.04.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 nie w połysku, ale o jednolitej fakturze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_2 03.05.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) Ja też lubię jasne kolory w kuchni bo to optycznie powiększa pomieszczenie zobacz na Edytowane 3 Maja 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts