JK2010 26.04.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Pytanie jak w temacie. Co lepsze? Wkłady z szamotem są droższe. Czy to znaczy , że lepsze. Kominek będzie rozpalany okazjonalnie, nie będzie służył jako źródło ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 26.04.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Jak tak to najtańszy ze szczelnych.Chodzi o to aby cug z komina nie wywiewał kWh ciepła z pięknego salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lootek 27.04.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 witam, na początek zaznaczę, że nie wypowiadam się jako ekspert bo nim nie jestem dla mnie ważna była (przy wyborze swojego kominka) możliwość dokręcenia stalowego z szamotem, żeliwne potrafią popękać od naprężeń - zmian temperatury, a stalowy można skręcić a szamot wymienić. dlatego ja mam z szamotem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts