mest 26.04.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Przeszukałem forum i owszem albo są jakieś pojedyncze posty odnośnie wiązarów, albo w jakiej firmie nie zamawiać. Chciałbym żebyście polecili firmy u których warto zamówić wiązary, z którymi nie ma problemów, dobrze montują. Po prostu jest wszystko tak jak być powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 27.04.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Hmmm ...To zależy gdzie Pan mieszka ... Ale osobiście mam nie miłe doświadczenie z gotowymi wiązarami, cenowo podobnie co więźba ale tną na materiale (po mojemu mówiąc minimum materiału, maximum stężeń) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara i Piotr 27.04.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Dostałem wycenę wiązarów ok 300 m2 dachu kopertowy z uskokiem na garaż 28 tys z kawałkiem ´+wat z montażem po wyliczeniu materiałów drewno c35 sklejka 25 mm na łączenia stężeń, dżwig wyszło mi 15.000 pln. Biorę urlop i klepie sam. no ale ja budowlaniec i już wszystko rozrysowałem i 15 tys w kieszeni. Musiałbym robić 2 miesiące na to. Jak coś to pytaj służę radą . Pozdrawiam serdecznie . Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez Barbara i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.04.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 WPW INVEST Łódź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 27.04.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Ja jestem z woj. lubiskiego wiec firm zajmujacych sie wiazarami mam dosyc sporo, tylko zeby trafic na dobra firme i nie miec pozniej klopotu bo wiezba to bardzo wazna rzecz. Zeby pozniej sie sadzic ze cos jest nie tak to nie mam na to czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy1984 07.05.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Witam. Ja zamawialem wiązary na warsztat samochodowy (450m2) w firmie Wiązary burkietowicz i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 08.05.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 także szukam firm zajmujących się wiązarami. rejon śląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristoferson 08.05.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Burkietowicz, ale do montażu nie daj sobie wcisnąć podwykonawców, tylko firmowa ekipa!!!! i będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotylozaur 21.06.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Jako że jestem z Łodzi i stoję przed wyborem firmy do produkcji wiązarów, to z ciekawości zapytam dlaczego akurat ta firma? Czy rzeczywiście są różnice w wykonaniu pomiędzy firmami? Rozważam jeszcze Mabudo ze Zduńskiej Woli, Witkowsy i Inter-Lers. WPW INVEST Łódź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.06.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 No każdy ma wolny wybór. Wybierzesz firmę, która będzie Ci odpowiadać. Ja współpracuję z WPW INVEST i nie mam żadnych problemów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 01.09.2018 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Odświeżam temat, bo czas zamawiać wiązary.Gdzie i do kogo "uderzać" w tym temacie, rejon Polski Zachodniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 01.09.2018 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 BundesrepublikPisałeś, że masz złe doświadczenia z polską jakością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 02.09.2018 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Bundesrepublik Pisałeś, że masz złe doświadczenia z polską jakością Gdybym tylko ja miał, to świat byłby piękny Tymczasem, daleko nie szukając.... https://forum.muratordom.pl/showthread.php?53371-Drewno-z-Wielunia-TARTAK-WITKOWSCY&highlight=krzywe+wi%C4%85zary https://forum.muratordom.pl/showthread.php?209374-Wi%C4%85zary-Burkietowicz-opinie-problemy&highlight=wi%C4%85zary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.09.2018 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Każdemu może przydarzyć się jakiś błąd. Mnie też się czasem zdarza. Czy to ma oznaczać, że źle robię? Pozostaje kwestia podejścia firmy do reklamacji. Akurat w produkcji wiązarów zdecydowana większość reklamacji (jest ich znikoma ilość) to wina drewna a nie wykonania. Znalazłeś tylko dwa wpisy to znaczy, że świat jest piękny! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 02.09.2018 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Każdemu może przydarzyć się jakiś błąd. Mnie też się czasem zdarza. Czy to ma oznaczać, że źle robię? Pozostaje kwestia podejścia firmy do reklamacji. Akurat w produkcji wiązarów zdecydowana większość reklamacji (jest ich znikoma ilość) to wina drewna a nie wykonania. Znalazłeś tylko dwa wpisy to znaczy, że świat jest piękny! Pozdrawiam. Owe wpisy są nieco wiekowe, więc pytam. W budowlance pracuję od 1984r i wiem, jak to niektórzy potrafią "jechać na opinii" a inni, którzy zrobili babola, potrafią się poprawić , więc sytuacja zmienną jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.09.2018 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Na opinii daleko nie zajedziesz jak nie podeprzesz jej profesjonalnym wykonaniem. Jak pracujesz w budowlance to z pewnością w tym okresie trafiło Ci się trochę błędów czy niedoróbek. Pozwolę sobie w tym miejscu zacytować stare porzekadło: "Tylko ten nie popełnia błędów kto nic nie robi" . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 02.09.2018 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Panie Andrzeju. Ze wszystkim się zgadzam, ale co to ma do mego pytania? Właśnie wróciłem od ludzi, którym montowano wiązary. Dwie osoby, które dach robiły kilkanaście miesięcy temu są zadowolone, a osoba, która ma je od miesiąca, nie poleca. Problem nie tyle w wiązarach, bo fabryka że tak powiem markowa, ale podwykonawcy... Wspomniany człek przyłożył łatę 2,5m do elementów a tam przesunięcia o 3cm co chyba nie jest wskazane? Murarz mówił - przyjdzie tynkarz i wyrówna. Dekarze też mają takie powiedzonka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.09.2018 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Nie ma pojęcia podwykonawca. Producent wiązarów odpowiada za wszystko od wyprodukowania i dowozu na plac budowy po montaż. I też się tu zgadzam, że uskoki dochodzące do 3 cm na prefabrykowanych wiązarach to sporo. Dość istotne jest tu wykonanie wieńca. Aktualnie kończę dach w Zawierciu i tu też na prefabrykowanych wiązarach miałem różnice do 3 cm. To świadczy ewidentnie o niestarannym montażu. Nie ma to oczywiście wpływu na funkcję więźby czy całego dachu, ale to dodatkowa praca dla dekarza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 02.09.2018 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 No masz...czyli być może dodatkowa praca dla mnie, bo z terminami to wszyscy mają hohoho... albo jeszcze dalej ;/ więc kolejny temat, z którego muszę się "doktoryzować"Zaciekawił mnie Pan z tymi "podwykonawcami" i odpowiedzialnością producenta. Muszę o to dopytać, bo ci, u których byłem, mówili, że producent był z miasta A, montażyści którzy dobrze zrobili - z miasta B, a ci co źle- z jeszcze innego. To oczywiście o niczym nie świadczy, ale warto mieć na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts