Pulse 28.04.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Czy okno balkonowe skladajace sie z 3 skrzydel, z czego dwa sa ruchome a jedne sa stale, bedzie mialo taka sama szerokosc profilu?Pytam, bo rozwazam okna MS woodlook i przy tej okazji natknalem sie na te zdjecia:http://archon.pl/uploads/forum/1063/9615_1363208260_image.jpghttp://archon.pl/uploads/forum/1063/9615_1363208056_image.jpg na moje srednio to wyglada, jedno okno z grubsza ramka drugie z duzo ciensza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 28.04.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Okno stałe, zwane najczęściej Fix , występuje w dwóch wersjach: - Fix w ramie - szklenie w ramie okna, "cieńsza ramka" - tak po twojemu - Fix w skrzydle - szklenie w skrzydle, brak okuć, klamki, "grubsza ramka" Także musisz to uwzględnić podczas zamawiania okien, a najlepiej spytać wcześniej. Ogarnięty sprzedawca sam powinien spytać. W niektórych znanych mi systemach/modelach okien nie występuje szklenie w ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pulse 28.04.2013 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Teraz wszystko jasne! Jestem za fixem w skrzydle, dzięki bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.04.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Okno stałe, zwane najczęściej Fix , występuje w dwóch wersjach: - Fix w ramie - szklenie w ramie okna, "cieńsza ramka" - tak po twojemu - Fix w skrzydle - szklenie w skrzydle, brak okuć, klamki, "grubsza ramka" Także musisz to uwzględnić podczas zamawiania okien, a najlepiej spytać wcześniej. Ogarnięty sprzedawca sam powinien spytać. W niektórych znanych mi systemach/modelach okien nie występuje szklenie w ramie. Dla mnie FIX to fix, a fix w ramie to "witryna" Niektórzy sprzedawcy są "ogarnicięci" przez pryzmat ceny i nawet nie zapytają co klient sobie życzy, tylko od razu pchają tańsze szklenie w ramie. Sądzę że z tego powodu wiele "takich samych" ofert znacznie różni się ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts