gregx123 28.04.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Witam zabieram się właśnie do ocieplania budynku nowo postawionego z cegły max i mam małe 2 pytanka:1.Czy takie podłoże muszę gruntować przed przyklejeniem styropianu2.Czy listwę startową trzeba czymś przykleić do dolnej krawędzi pierwszej warstwy styropianuProszę o odpowiedź bo miałem trudność ze znalezieniem odp.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 28.04.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Spójrz jak wygląda startowa. Jej krótszy fragment ma otwory służące do mocowania kołkami lub wkrętami(gazobeton). Jeśli wypoziomujesz styro na fundamencie to na piankę klejenie też ujdzie, ale pilnować trzeba aby nie podniosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregx123 28.04.2013 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Dzięki za podpowiedź -a jak przykręce listwy do ściany to do styropianu już nie kleić od spodu, a i jeszcze co z tym gruntowaniem ściany z maxa???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 28.04.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Przestrzeń pod listwą(jeśli jest jakaś) i tak warto przed tynkiem wypełnić. Nie słyszałem o gruntowaniu maksa. Jeśli masz proste ściany to na piankę przyklejaj styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregx123 28.04.2013 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts