Barth3z 21.11.2016 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 (edytowane) Mieszkam! Od maja. A że wprowadziłem w okresie wakacyjnym, to i dziennik poszedł w odstawkę. Trzecie zdjęcie obrazuje chęci pracy przy domu Liepiec 2016: Tak wygląda dom na dzień dzisiejszy: To zdjęcie z października, a robiłem je na potrzeby wyceny ułożenia kostki brukowej na podjeździe, którą to prawdopodobnie będę układał na wiosnę. W ogrodzie jak widać jeszcze nie ma trawy ... Rozsypałem jedynie trochę nawozu i piasku, dla lepszego użyźnienia gleby. Glebogryzarka i sianie na wiosnę. Do zrobienia pozostało: - dokończenie podbitki od strony południowej. Czekam na maskownice rynnien z Galeco (zamówienie indywidualne). - obróbka szpalet okien od zewnątrz - parapety - otynkowanie wiatrołapu Edytowane 21 Listopada 2016 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 22.11.2016 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) Wnętrze Teraz coś o wyposażeniu. Zainspirował mnie M.A.G. swoim stołem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?196641-Indywidualny-z-p%C5%82askim-dachem-EcoHouse&p=6877561&viewfull=1#post6877561 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?196641-Indywidualny-z-p%C5%82askim-dachem-EcoHouse&p=6878266&viewfull=1#post6878266 , że niby można tanio, samemu, więc podążyłem tym tropem. Mój stół to jednak wersja bardziej industrialna i nieco większa 2,4m x 1m. Konstrukcja została wyspawana z profili 10cm i pomalowana proszkowo na czarny mat. Prezentuje się tak: Drewno (dąb) na blat zamówione - suszy się w lokalnym tartaku. Będzie to blat o grubości 4cm, o naturalnym kolorze dębu zabezpieczony woskiem. Jak złoże całość to uzupełnię zdjęcia. Na zdjęciach widać też nad stołem lampy robione "tymi recami". Tzn. "dostałem" przemysłowe, aluminiowe oprawy lamp, które wyposażyłem w gniazdo E27 i "zwis" Sądzę, że prezentują się dość ciekawie. EDIT: Jest i blat. Przyszedł na dzień przed wigilią Od razu zaimpregnowałem go kilkoma warstwami wosku i dodatkowo zamówiłem folię poliwęglanową jako zabezpieczenie przed imprezą wigilicjną i noworoczną . Na zdjęciach nie widać efektu, ale uwierzcie, stół wygląda obłędnie Edytowane 9 Stycznia 2017 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 22.11.2016 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Patent pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 22.11.2016 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Jeśłi mogę prosić to wrzucajcie komentarze do komentarzy:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214769-Komentarze-do-EX-House-pasywna-stodo%C5%82a/page74 Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 01.02.2017 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) W kibelku podobnie - umywalka nablatowa kupiona na all..., a stelaż wyspawany z kwadratowych profili i pomalowany na czarno. Nie znalazłem w necie żadnej szafki, która mi się podobała Dziś w dolnej części stelaża jest jeszcze półka ze sklejki (zabezpieczona woskiem). Edytowane 1 Lutego 2017 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 23.03.2018 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Reku dla kolegi: Miał być dla mnie, ale kolega w większej potrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MhUser 16.04.2018 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 ocieplenie ścian jest od środkagdzie jest umiejscowiona warstwa szczelna powietrznie? tynk wewnętrzny?ma jakieś znaczenie gdzie zaprojektujemy szczelną warstwę? może tynk zewnętrzny bo nie ma w nim setek gniazdek itp. i będzie łatwiej uszczlenić? ile kosztowała elewacja drewniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts