świnka morska 28.04.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Witam, tynkarze robią u mnie tynki cementowo-wapienne z agregatu (Dolina Nida, tynk maszynowy lekki). W sobotę skończyli pierwszy pokój - i przestraszyłam się tego, co stało się z papą termozgrzewalną, położoną na chudziaku jako izolacja przeciwwilgociowa. Otóż na papie mam całkiem grubą warstwę tynku, który skapał z sufitu/ ścian podczas nanoszenia albo tuż po. Tynkarze uspokajali mnie i mówili "jak wyschnie, to zdrapie się ten tynk z papy i będzie wszystko w porządku". Ale, kurczę, jakoś nie wyobrażam sobie tego . Tynku na papie jest dobrych kilka milimetrów. Podczas schnięcia będzie twardniał. I co wtedy? Panowie go zdrapią? Skują?? Razem z papą? I czy to w ogóle normalne, że tyle mokrego tynku spada na podłogę? Może tynkarze coś robią nie tak? Załączam 2 zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts