KK2012 29.04.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Witam! Ostatniej zimy zleciłem firmie sprawdzenie domu kamerą termowizyjną. Okazało się, że poniżej poziomu ocieplenia na widocznych nad ziemią fundamentach (na odcinku około 40 cm od ziemi do warstwy ocieplenia) ucieka ciepło z budynku. Fundamenty mam już ocieplone jakimś chudym styropianem, ale pomyślałem, bo jestem na etapie robienia opaski w okół domu, aby go jeszcze docieplić. Czy wystarczy, że delikatnie wkopię się w ziemię i przykleję do widocznych fundamentów styropian np. Hydromax? Jakim klejem powinienem go połączyć ze ścianą fundamentową? Czy wystarczy jak od zewnątrz pomaluję go strukturą? W opasce zamierzam umieścić drobne kamyczki, więc ostatecznie będzie widać około 10 cm styropianu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts