Artur_071 24.04.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Witam wszystkich Forumowiczów Chciałem zapytać o łamacze śniegu mocowane do dachu. Czy je macie u siebie, jak się sprawdzają ? Czy przypadkiem śnieg ich nie łamie zamiast na odwrót. Było o tym niedawno w Muratorze, ale chciałbym poznać Wasze opinie, te są zawsze najcenniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 27.04.2004 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Czy nikt z tak doświadczonych Budowalńców nie ma płotków od śniegu na dachu ? Nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 27.04.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Tu gdzie mieszkam ich nie ma, ale powinny być. Zimą nie przespałam pewnej nocy, bo śnieg zjeżdżał co pół godziny. Straszny łomot. Nawet mój mąż się obudził, a to już coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 29.10.2004 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Witam Ponownie powracam do tematu, wcześniej nikt na niego nie zwrócił uwagi. Zbliża się zima i temat jak najbardziej na czasie. Kto ma u siebie lub planuje założyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PolSol 29.10.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Nie mam takich drabinek ale planuję i chetnie przeczytam co myslą ich użytkownicy. Poza hałasliwie zjeżdżajacym śniegiem, problemem jest to, ze snieg spada na wyjazd z garażu (garaż poniżej poziomu 0 ) oraz na schody wejściowe. Zamarznięty śnieg jest bardzo trudny do usunięcia - nie można robić tego ani mechanicznie ani chemicznie (sól) bo obie metody uszkadzają powierzchnie takie jak beton czy gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 29.10.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Mam i polecam, szczególnie nad wejciami i garażami. Jednemu ze znajomych tona niegu zjeżdżajšca po połaci "skasowała" (dosłownie) samochód stojšcy na podjedzie przed garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 29.10.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 śnieg spada bo takie są prawa fizyki i tego się nie da zmienić poważniejszym problemem jest to, że jeżeli rynna zbyt odstaje od krawędzi dachu to spadający śnieg może ją w najlepszym przypadku wyjąć - do zerwania włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 29.10.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 ja mam na dachu z blachy nie łamacze tylko bariery, które powodują, ze snieg zostaje na dachu i sie rozpuszcza. Blache na dachu mam od roku i podczas zimy było strasznie... Cały czas spadał śnieg i było groźnie dla ludzi i samochodu. Ogromne zwisy śniegu się robiły i trzeba było strącać z okien. Teraz myślę, że będzie lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 30.10.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Tak u mnie wygladał dach z drabinkami śniegowymi w styczniu 2004 http://www.kompart.a4.pl/prv/budowa/rozne/drabinki-sniegowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 02.11.2004 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Widziałem drabinki i łamacze z blachy, a na dachu z dachówki nawet leżały belki świerkowe w takich specjalnych uchwytach (notabene na domu A.Małysza ). Chyba wszystkie są jednakowo skuteczne i warto o nich jednak pomyśleć, aby śnieg czegoś nie skasował, jak pisał wcześniej inny forumowicz. Kto się przymierza do zakładania łamaczy ? Czy tylko estetyką lub kasą się kierować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts