michal_29 29.04.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Witam!Potrzebuję, aby ktoś mi podpowiedział czym wytynkować ściany i sufity w budynku gospodarczym. trochę ponad 300 m2 - 5 pomieszczeń (3 garażowe i 2 takie tam na sprzęt i jakiś warsztacik). Wiem że najlepiej było by tradycyjny tynk cementowo-wapienny z betoniarki tylko takie tynki trzeba umieć robić a ja chciałbym sam to wykonać żeby koszty były niewysokie. Myślałem żeby czymś naciągnąć. Goldband odpada bo pewnie zaraz wilgoć mi gdzieś wyjdzie. Ściany są proste, murowałem sam z suporeksu na klej. Ostatnio mi ktoś radził żeby zaciągnąć jakimś najtańszym klejem do glazury. Myślicie że to dobry pomysł? Liczę na jakieś dobre rady, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 30.04.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Witam, normalnie, to tak jak już napisałeś, najlepsze były by cementowo wapienne. Ale skoro chcesz sam to zrobić, a nie potrafisz robić tynów to może pożycz od kogoś ręczną maszynkę do (baranka) ,zrób zaprawę tynkarską i rzucaj, a raczej kręć. Z sufitem będzie troszkę gorzej ale dla chcącego.... Ewentualnie możesz zaciągnąć najtańszym klejem do ociepleń i zatopić w nim siatkę ,tak jak to się robi przy elewacjach. Ale dochodzą koszty zakupu siatki a i ściany trzeba by było wcześniej zagruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts