Tylerr 29.04.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Wymagania mam dosyć precyzyjnie -albo tak mi się przynajmniej wydaje Bez rozprowadzania ogrzewania. Zamknięta komora spalania. Szyba otwierana do góry. 2-szybowy (narożny) Szyba gięta Wymiary szyby(około) 700 x 450 x 500 mm (długość x głębokość x wysokość) I teraz tak - ogłądałem: - BEF optima v8 - cena 9900 pln - fajny ale jakoś wyczułem, że nie polecamy przez sprzedawcę - Spatherm - droższy o jakiś 1000 pln - i tego polecano mocno - znalazłem w siecie Arysto 10 "SJ" - połowa ceny jw - skąd taka różnica ???? pewnie jeszcze jest naście innych modeli - pr doradźcie / podzielcie się opiniami Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 29.04.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Wymagania mam dosyć precyzyjnie -albo tak mi się przynajmniej wydaje Bez rozprowadzania ogrzewania. Zamknięta komora spalania. Szyba otwierana do góry. 2-szybowy (narożny) Szyba gięta Wymiary szyby(około) 700 x 450 x 500 mm (długość x głębokość x wysokość) I teraz tak - ogłądałem: - BEF optima v8 - cena 9900 pln - fajny ale jakoś wyczułem, że nie polecamy przez sprzedawcę - Spatherm - droższy o jakiś 1000 pln - i tego polecano mocno - znalazłem w siecie Arysto 10 "SJ" - połowa ceny jw - skąd taka różnica ???? pewnie jeszcze jest naście innych modeli - pr doradźcie / podzielcie się opiniami Dzięki ! Witam:) Spartherm Varia 2 Lh bądź Rh - 4S:) Jeśli oczywiście szukasz czegoś dobrego, sprawdzonego przez masę kominkowych użytkowników:) polecam kupić z autoryzowanej sieci sprzedaży tych wkładów w naszym kraju:) a nie na dziko:) Zyskasz np 10 letnią gwarancję na wkład i pierwszy przegląd za free:) Lista autoryzowanych dystrybutorów znajduje się pod tym adresem: http://www.spartherm.pl/partnerzy/lista/ Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 29.04.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Raczej miałem nadzieję skierować ten wątek w stronę wkładów poniżej 10000 pln ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 29.04.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Wiesz:) Ostatnio słyszałem fajną historię:) Klient odwiedza mechanika:) przy wejściu trafia na dużą tablicę z napisami:) Jest tam napisane: Drogi kliencie - świadczymy następujące usługi: * Tanio * Szybko * Dobrze Drogi kliencie - do Ciebie należy wybór: * Jeśli chcesz Tanio to nie będzie ani Szybko ani Dobrze * Jeśli chcesz Szybko to nie będzie Tanio ale może być Dobrze * Jeśli chcesz Dobrze to nie będzie ani Szybko ani Tanio Niby fajna anegdota:) ale jakże trafiona:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 30.04.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 - znalazłem w siecie Arysto 10 "SJ" - połowa ceny jw - skąd taka różnica ???? Dzięki ! ... a przyjrzałeś się jakości wykonania jednego i drugiego. Porównałeś rozwiązania techniczne, materiały, sposób rozdziału powietrza, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 30.04.2013 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 jako, że to nie moja branża - pomyślałem, że zapytam na forum (po to jest prawda?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 30.04.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Wymagania mam dosyć precyzyjnie -albo tak mi się przynajmniej wydaje Bez rozprowadzania ogrzewania. Zamknięta komora spalania. Szyba otwierana do góry. 2-szybowy (narożny) Szyba gięta Wymiary szyby(około) 700 x 450 x 500 mm (długość x głębokość x wysokość) Dzięki ! Wymagania głównie co do wyglądu.... No a kominek dla wyglądu tylko.... jako jakiś element aranżacji salonu. A to przecież ma grzać, grzać bezpiecznie, grzać bezawaryjnie i nie marnować opału. Jednocześnie atmosfera, klimat i wkomponowane w salon gustownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 30.04.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 jako, że to nie moja branża - pomyślałem, że zapytam na forum (po to jest prawda?) Forum jak giełda....pełno wszystkiego ale czy dobrze? Idź do profesjonalnego salonu kominkowego, zobacz interesujące cię wkłady na żywo, pogadaj, popytaj a znajdziesz!!!!!!!! My możemy jedynie ci doradzić na co zwrócić uwagę, o co spytać ale nic więcej. Podejdź do tego jak do kupna nowej fury! Nie kupuj wkładu na własną rękę!!!!!!! To jak wyjazd na zachód po auto - bo nie wybite - z pełnym portfelem "ojro" niby ok ale czy 100% ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 30.04.2013 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 profesjonalne salony wciskają marki, na których mają duże marże i przedstawicielstwo: jeden spatherm inny kobok a trzeci mcz - i najlepsze jest to, że każdy twierdzi, ze nie słyszał o innych niż ta, która reprezentuje - i każdy pitoli za przeproszeniem, że ich to mercedes. liczyłem na to, że set-naście ludzi na forum podzieli się opinią o swoich wkładach o zbliżonych parametrach jak mój poszukiwany - nie wierze, że każdy wydał 10000 na wkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.05.2013 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 profesjonalne salony wciskają marki, na których mają duże marże i przedstawicielstwo: jeden spatherm inny kobok a trzeci mcz - i najlepsze jest to, że każdy twierdzi, ze nie słyszał o innych niż ta, która reprezentuje - i każdy pitoli za przeproszeniem, że ich to mercedes. liczyłem na to, że set-naście ludzi na forum podzieli się opinią o swoich wkładach o zbliżonych parametrach jak mój poszukiwany - nie wierze, że każdy wydał 10000 na wkład Zadałeś na początku pytanie "skąd taka różnica?" Margod Ci odpowiedział skąd. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie (albo przynajmniej domyślasz się jak to jest) dlaczego w salonie MCZ nie polecają Spartherma. Może czas inaczej sformułować pytanie? Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi? Żal Ci kasy na BMW czy Jaguara, kupuj Citroena...Tyż jeździ, ma cztyry koła, motur i kierownik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.05.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Zadałeś na początku pytanie "skąd taka różnica?" Margod Ci odpowiedział skąd. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie (albo przynajmniej domyślasz się jak to jest) dlaczego w salonie MCZ nie polecają Spartherma. Może czas inaczej sformułować pytanie? Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi? Żal Ci kasy na BMW czy Jaguara, kupuj Citroena...Tyż jeździ, ma cztyry koła, motur i kierownik... Żal to mu będzie zaraz ciebie jak mu takie farmazony pisał będziesz.Masz tyle argumentów a znowu zaczynasz straszyć FM swoimi pierdami.:cool:.Jak masz .BMW czy Jaguara.. to kierowniku j kierownicą razem z moturem po swojemu.Lipy nie sprzedawaj "E" " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 01.05.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Eniu - mistrzowska odpowiedz, ktora nic nie wnosi Niktspecjalny - dzieki za zrozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 01.05.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 profesjonalne salony wciskają marki, na których mają duże marże i przedstawicielstwo: jeden spatherm inny kobok a trzeci mcz - i najlepsze jest to, że każdy twierdzi, ze nie słyszał o innych niż ta, która reprezentuje - i każdy pitoli za przeproszeniem, że ich to mercedes. liczyłem na to, że set-naście ludzi na forum podzieli się opinią o swoich wkładach o zbliżonych parametrach jak mój poszukiwany - nie wierze, że każdy wydał 10000 na wkład Dlatego właśnie pooglądaj sobie wkłady, może w niektórych nawet palą, podotykaj, pootwieraj drzwiczki, popytaj o warunki gwarancji...Następnie napisz o swoich spostrzeżeniach, uwagach. Pamiętaj, że to Ty masz mieć kominek, Ty jesteś klientem z kasą więc spokojnie. Po co mamy ci pisać o wkładzie, jak np na oczy go nie widziałeś i nie będziesz wiedział o czym piszemy? Poza tym wkład to jedno a jego odpowiedni montaż to drugie!! Jak ktoś ci źle zamontuje wkład to często właśnie winą obarczasz palenisko bo tyle kasy dałem a dupnie się sprawuje!!!! Rozumiesz? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.05.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Dlatego właśnie pooglądaj sobie wkłady, może w niektórych nawet palą, podotykaj, pootwieraj drzwiczki, popytaj o warunki gwarancji...Następnie napisz o swoich spostrzeżeniach, uwagach. Pamiętaj, że to Ty masz mieć kominek, Ty jesteś klientem z kasą więc spokojnie. Po co mamy ci pisać o wkładzie, jak np na oczy go nie widziałeś i nie będziesz wiedział o czym piszemy? Poza tym wkład to jedno a jego odpowiedni montaż to drugie!! Jak ktoś ci źle zamontuje wkład to często właśnie winą obarczasz palenisko bo tyle kasy dałem a dupnie się sprawuje!!!! Rozumiesz? pzdr Jeśli nie potrafisz albo nie znasz odpowiedzi nie pisz po prostu nic.FM i autor tego topiku nie nakarmi się twoją szczątkową wiedzą.Post #1 dokładnie to obrazuje a pytający konkretnie się w nim odnosi.Rozumiesz!!!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.05.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Nikt. W święta jakieś ekstra prochy Ci faszerują?!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.05.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Nikt. W święta jakieś ekstra prochy Ci faszerują?!:cool: Powiem krótko......mam je z twojego sklepu ,a sklep mam tuż tuż bala bala...........Ciniuśki sie robisz eniek oj ciniuszki........a argumentów brak.........stygniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.05.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Rozumiemmmm!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 03.05.2013 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 A myslalem ze nikt juz nie rozumie By the way - nadal nic nie wiadomo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.05.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Witam. Szyba otwierana do góry. 2-szybowy (narożny) Szyba gięta Wymiary szyby(około) 700 x 450 x 500 mm (długość x głębokość x wysokość) Coś chyba pokręciłeś, bo za to co chcesz nawet Arysto życzy sobie w tej chwili powyżej 8 tys. Za "piątkę" to możesz mieć ale z szybą łączoną o wysokości 45 cm i ze stawką montażową (8%) VAT "Magia internetu" polega m.in. na tym że wykorzystuje się często fakt nie czytania do końca wiadomości zawartych w ofertach sklepów wysyłkowych i na aukcjach internetowych ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 28.05.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Forum jak giełda....pełno wszystkiego ale czy dobrze? Idź do profesjonalnego salonu kominkowego, zobacz interesujące cię wkłady na żywo, pogadaj, popytaj a znajdziesz!!!!!!!! My możemy jedynie ci doradzić na co zwrócić uwagę, o co spytać ale nic więcej. Podejdź do tego jak do kupna nowej fury! Nie kupuj wkładu na własną rękę!!!!!!! To jak wyjazd na zachód po auto - bo nie wybite - z pełnym portfelem "ojro" niby ok ale czy 100% ? Pozdrawiam I super. Poszłam do profesjonalnego salonu kominkowego (a nawet trzech). I przemili "fachowcy" od kominków poinformowali mnie, że nie mogę zamontować wkładu pod kominem bo co z wyczystką? Ze oczywiście jak chcę profesjonalnie i dobrze to powinnam kupić oczywiście wkład tylko z ich salonu itd. pitu pitu. A ja wiem na dzień dzisiejszy choć jestem 100% laikiem, ze wystarczy niezły wkład a podstawa to super wykonana usługa bo bez tego to i mercedes nie pojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts