Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poproszę o pomoc w wyborze wkładu

Tylerr

Recommended Posts

I super. Poszłam do profesjonalnego salonu kominkowego (a nawet trzech):p. I przemili "fachowcy" od kominków poinformowali mnie, że nie mogę zamontować wkładu pod kominem bo co z wyczystką? Ze oczywiście jak chcę profesjonalnie i dobrze to powinnam kupić oczywiście wkład tylko z ich salonu itd. pitu pitu. A ja wiem na dzień dzisiejszy choć jestem 100% laikiem, ze wystarczy niezły wkład a podstawa to super wykonana usługa bo bez tego to i mercedes nie pojedzie.:p

Nie pisz do niego bo odpowiedzi ci nie udzieli no chyba ,że którychś chłopiec z Branży wypowie się przed nim.Taki element posiada to nasze FM.:rolleyes:

No tak...

Jedyna rada to zaprosić usługodawcę realizującego (budującego) kominki do siebie... a takowy nie przesiaduje w salonie... bo ubiór nie ten, rękawy podwinięte i brak czasu z reguły.

Wiem to z własnego doświadczenia i obserwacji firm kominkowych które z nami współpracują ściśle. Wpadną zabiorą zamówiony materiał, wkłady kominkowe i do klienta.

W salooonie to gadkę radosną typu "będzie pani zachwycona" można uskutecznić i kawkę wypić, no i zobaczyć to co ma być widoczne do zobaczenia i dotykania...

No tak...

Jedyna rada to zaprosić usługodawcę realizującego (budującego) kominki do siebie... a takowy nie przesiaduje w salonie... bo ubiór nie ten, rękawy podwinięte i brak czasu z reguły.

Wiem to z własnego doświadczenia i obserwacji firm kominkowych które z nami współpracują ściśle. Wpadną zabiorą zamówiony materiał, wkłady kominkowe i do klienta.

W salooonie to gadkę radosną typu "będzie pani zachwycona" można uskutecznić i kawkę wypić, no i zobaczyć to co ma być widoczne do zobaczenia i dotykania...

Moszna.....:D?Bohuniu może ty ją zaproś???

Witam.

I super. Poszłam do profesjonalnego salonu kominkowego (a nawet trzech):p. I przemili "fachowcy" od kominków poinformowali mnie, że nie mogę zamontować wkładu pod kominem bo co z wyczystką?

No to już wiesz że z fachowością te salony miały mało wspólnego ...

Teraz poszukaj takich gdzie poinformują Cię że jak najbardziej jest to wykonalne i normalne do zrobienia ...

Pozdrawiam.

No tak...

Nic dodać nic ująć. Dlatego ludzie "biegają" po necie w nadziei, że znajdą specjalistę z prawdziwego zdarzenia, który kocha to co robi i wykona im cuuuda za przyzwoite pieniądze. Ja właśnie takiego chcę:lol2:

Witam.

No to już wiesz że z fachowością te salony miały mało wspólnego ...

Teraz poszukaj takich gdzie poinformują Cię że jak najbardziej jest to wykonalne i normalne do zrobienia ...

Pozdrawiam.

Forest ty to i bez reklamy potrafisz się zareklamować i jakich dydaktycznych podpowiedzi używasz.:sick:

Moszna.....:D?Bohuniu może ty ją zaproś???

No wiesz...

Aż nie wypada...

Stoły się trzęsą, mieszalniki kręcą, nieraz pochlapią, faceci z workami szamotu się kręcą, hałas totalny. Elektrodami błyskają, jakieś iskry od szlifierek.

Totalny chaos... albo po prostu sezon na kominki i materiały.

Tu u nas się pracuje a nie salooonuje.

Dyskusje są zbędne, każdy łapie temat bez dysput

• 7 months później...
Idea leżąca u źródeł niniejszego tematu jest jak najbardziej słuszna. Faktycznie trudno czasem rozróżnić reklamę od rady, ale ... Byłem w kilku salonach kominkowych w Łodzi (no bo jestem z Łodzi) i w każdym z salonów usłyszałem, co innego. Nie powiem, pod pewnym kątem wizyty były pomocne, ale w wyborze konkretnego modelu lub choćby producenta niewiele to pomogło. Od Hajduka, po KWL, od Sparkle po Piazzettę itp. Handlowcy w ciepłych słowach zachwalali walory jednej firmy, a ganili wady drugiej. Poznałem pełną gamę produktów, jakie oferuje nasz rynek, ale źródłowy dylemat pozostał. Gdyby nie inicjator tematu i odpowiedzi, jakie padły, zadałbym to samo pytanie. "Jakiej firmy kominek wybrać?" - bądź choćby od jakiej trzymać się z daleka. A gdybym pytanie postawił tak: Kotłowni w salonie nie będzie, płomień zapłonie i dekoracyjnie i czasem by ogrzać zimowe wieczory, a ważne jest by służył długo i bezawaryjnie. Cena oczywiście ma znaczenie, ale drugorzędne. Czy to wystarczy pod jakieś bardziej precyzyjne wskazówki?

Wątpliwości zawsze pozostaną. "Każdy Żyd chwali swój towar", szczególnie w Łodzi . Generalnie każdy oferowany produkt nadaje się do palenia, a to już spory sukces....Jeśli nie widzisz różnicy w wyglądzie, wybierz najtańszy. Płacić warto za urządzenia do zadań specjalnych.