karok 29.04.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Kupiłem dość dużo paneli Weninger Dąb Linea Plus w Castoramie i niestety dopiero przy kładzeniu zauważyłem, że panel posiada podłużne pasy, jakby niewyczuwalne wgłębienia jak na zdjęciu https://www.dropbox.com/s/k5bcfo01rarvqe8/2013-04-29%2018.45.55%202.jpg Porównując ten panel z innymi w identycznej cenie to niestety tylko ten ma pasy.Pasy są dość nierównomierne - widać, że tworzą jedną całość na podłodze, ale na poszczególnych panelach np. omijają sęki, jakby to był zabieg celowy. Czy widzieliście coś podobnego? Czy jest to cecha czy może wada fabryczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 01.05.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Wyślij fotkę do Producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.05.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Kupiłem dość dużo paneli Weninger Dąb Linea Plus w Castoramie i niestety dopiero przy kładzeniu zauważyłem, że panel posiada podłużne pasy, jakby niewyczuwalne wgłębienia jak na zdjęciu https://www.dropbox.com/s/k5bcfo01rarvqe8/2013-04-29%2018.45.55%202.jpg Porównując ten panel z innymi w identycznej cenie to niestety tylko ten ma pasy. Pasy są dość nierównomierne - widać, że tworzą jedną całość na podłodze, ale na poszczególnych panelach np. omijają sęki, jakby to był zabieg celowy. Czy widzieliście coś podobnego? Czy jest to cecha czy może wada fabryczna? według mnie ten charakterystyczny dodatek na powierzchni lica deski powinien być w nazwie wyrobu np dąb pasiasty lub coś podobnego. Jeżeli ułożyłeś podłogę na klej, to prawdopodobnie nie uznają reklamacji. Chyb, że te pasy wyszły po pewnym czasie. Na pewno nie jest to cecha. Raczej wada fabryczna, być może z kółek przesuwających deskę na taśmie produkcyjnej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karok 06.05.2013 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Pasy są od początku, są także na przykładowym kawałku na wystawie w Casto, nie były klejone. W nazwie jest Dąb Molise Linea+ więc coś z liniami w tym jest.Poprosiłem człowieka z Castoramy, aby zbadał sprawę i nawiązał kontakt z PL przedstawicielem (produkt z Austrii). Przedstawiciel twierdzi, że to cecha i ma drugi model z takimi pasami.Generalnie ten model mu nie schodzi i od wprowadzenia fabryka nie robiła dodatkowej produkcji. W Casto widziałem typowe ślady od kółek z tym, że był to centralny pas po środku. Wyślę jeszcze foto do producenta i zobaczę co on na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts