czarn-y 30.04.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Witam Plan na ten rok mam taki - ściany i strop, później przerwa zimowa i dopiero, ściana kolankowa, sczyty i dach. Mam do postawienia jeden komin systemowy i dwa wentylacyjne. Chciałem je najpierw postawić do wysokości stropu, zrobić dylatacje i dopiero zalać strop. Pytanie mam takie, czy tym kominom zima nie zaszkodzi, mimo tego że zostaną od góry zabezpieczone?? Stawiać te kominy czy lepiej zrobić przepusty w stropie i poczekać do przyszłego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 01.05.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Jeśli już to z dwa 3 pustaki ponad strop a nie równo z nim.Można czemu nie. Nie zaszkodzi jak przykryjesz i woda nie wejdzie a następnie nie zamarznie.Szkoda tylko tego stropu na zimę bez zadaszenia.Ja bym postawił ściany a strop dopiero wiosną a potem od razu dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 01.05.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Jeśli już to z dwa 3 pustaki ponad strop a nie równo z nim. Można czemu nie. Nie zaszkodzi jak przykryjesz i woda nie wejdzie a następnie nie zamarznie. Szkoda tylko tego stropu na zimę bez zadaszenia. Ja bym postawił ściany a strop dopiero wiosną a potem od razu dach. Zrób fundamenty i wstrzymaj budowę do możliwości osiągnięcia SSO w jednym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.05.2013 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Komin do kominka najlepiej poprzedzić solidnym przygotowaniem merytorycznym. 50% kominów nie pasuje do późniejszej realizacji. Dopasowuje się często kominek do sytuacji na budowie, zamiast odwrotnie. Może wystarczy komin od stropu? Dziadek stawiał kominek, a na nim komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 02.05.2013 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Szkoda tylko tego stropu na zimę bez zadaszenia. Ja bym postawił ściany a strop dopiero wiosną a potem od razu dach. Budów w około na takim etapie sporo przezimowało, więc nie wiem co może stropowi zaszkodzić, przecież to beton. Ważne, że ściany są nim przykryte i woda się do ich wnętrza nie dostanie. Moje zdanie podziela mój kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.05.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 To buduj jak Kierbud mówi. Adres już znasz, jakby się okazało że to cymbał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 02.05.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Komin zostaw na przyszły rok,zostaw przejście w stropie.Zostawienie stropu na zimę niczym nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 02.05.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 czarn-y skoro wiesz i jesteś przekonany bo inny skaczą z urwiska w ogień i nic im nie jest to po kiego pytasz? Dla Twojej informacji woda ma trzy stany skupienia dla betonu ten stały stan jest najgroźniejszy a występuje właśnie zimą jak są mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 03.05.2013 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Czytaj ze zrozumieniem. Czy ja pytałem o strop czy o kominy?? Nie podniecaj się już tym betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts